8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Editoriale Actualitate Sorin Câmpeanu: "Notele au fost supralicitate până acum"

Sorin Câmpeanu: “Notele au fost supralicitate până acum”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, dorește ca fuga după note să nu mai existe în învățământul modern românesc. Acesta a spus că schimbările din educație, care vor fi implementare începând cu anul școlar 2022-2023, “sunt menite să facă şcoala şi mai prietenoasă pentru elevi”.

 

“În momentul de față se aleargă prea mult după note, după note care înseamnă din ce în ce mai puțin. Vom trece școala pe competențe, care presupun în egală măsură și cunoștințe, dar și abilități”, a declarat Cîmpeanu.

“Schimbarea ar putea să fie că mutăm accentul de pe notele acordate într-un sistem numeric de la 1 la 10 pe competențele pe care copiii trebuie să le dobândească în şcoală.

Notele nu dispar, dar ele au fost supralicitate, le-am dat mult prea multă importanță.

Notele evaluează cunoștințele, notele evaluează foarte ușor capacitatea de a memora. Vom trece școala pe competențe, care presupun în egală măsură conținut și cunoștințe, dar și abilități.

În acest fel facem școala și mai prietenoasă pentru elevi, pentru că ne dorim ca elevii să fie atrași de şcoală şi să nu fie aceia care resping şcoala şi consideră mersul la şcoală o corvoadă.

Notele vor fi mai relevante şi vor reflecta mult mai fidel competenţele pe care le-a dobândit fiecare elev”, a mai spus ministrul.

Începând cu această toamnă, elevii nu vor mai învăța în trimestre sau semestre, ci în cele 5 module de învățare intercalate cu 5 vacanțe.

De asemenea, s-a renunțat la obligativitatea susținerii tezelor semestriale și se va încheia o singură medie la finalul anului școlar.

Elevii vor putea să aibă cel mult 7 note la o materie și minimum 4 vor fi trecute în catalog.

Vestea că au scăpat de teze și vor avea mai puține note a fost primită cu mare bucurie de elevi. Și profesorii sunt mulțumiți că au scăpat de presiunea numărului mare de note.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...

Reacțiile demnitarilor români cu privire la victoriile lui David Popovici

David Popovici, copilul de aur al natației Române, a cucerit, la doar 17 ani, sâmbătă aceasta, medalia de aur în proba de 100 m...

Ministrul Digitalizări simte că România apreciază educația sa la fel de mult ca America

Studiile la universități din SUA, precum Stanford și Harvard, sunt un impediment în politica românească, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.   Sebastian Burduja a devenit...

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...