luni, aprilie 15, 2024
Acasă Editoriale Stil de viață Somnul din timpul zilei ar putea fi benefic pentru creier

Somnul din timpul zilei ar putea fi benefic pentru creier

Somnul din timpul zilei ar putea fi benefic pentru creier. Cercetătorii sugerează că un somn scurt în timpul zilei poate menține sănătatea creierului pe măsură ce îmbătrânește, după ce au descoperit că siesta pare să fie asociată cu un volum mai mare al celui mai important organ, conform hotnews.ro.

Ce spune studiul?

Studiul a fost publicat în jurnalul Sleep Health. Cercetătorii de la University College London și Universitatea Republicii din Uruguay au analizat datele studiului Biobank din Marea Britanie. Ei au adunat informații genetice, despre stilul de viață și sănătate ale 500.000 de persoane cu vârste cuprinse între 40 și 69 de ani.

Oamenii de știință au folosit date de la 35.080 de participanți la Biobank. Scopul a fost pentru a analiza dacă o combinație de variante genetice care au fost asociate anterior cu somnul în timpul zilei, poate fi în strânsă legătură cu volumul creierului, cogniția și de alte aspecte ale sănătății creierului.

Oamenii se nasc cu un bagaj genetic aleatoriu. Având în vedere acest lucru abordarea permite cercetătorilor să observe efectul somnului asupra creierului. Astfel se reduce impactul factorilor de stil de viață care pot influența obiceiurile de somn ale oamenilor și sănătatea creierului, cum ar fi fumatul sau activitatea fizică.

De ce este benefic somnul de scurtă durată ziua?

„S-ar putea ca un somn scurt în timpul zilei … să ajute la păstrarea volumului creierului. Acesta este un lucru pozitiv, potențial, (pentru) prevenirea demenței”, a declarat Dr. Victoria Garfield.

Ea este coautor al studiului de la University College London. Totodată a adăugat că cercetările anterioare au sugerat că o durată de până la 30 de minute ar putea fi benefică.

Garfield a menționat că există o multitudine de factori de risc care ar putea duce la demență. Multe alte elemente pot afecta, de asemenea, volumul creierului.

Mai mult, studiul se bazează doar pe date de la persoanele albe. Durata exactă a somnului asociată cu beneficiile nu este clară. De asemenea, nu este clar dacă aceleași beneficii ale somnului ar fi observate și la persoanele fără predispoziție la somn în timpul zilei.

ULTIMELE ARTICOLE

Coada calului – planta cu proprietăți uimitoare

Coada calului este o plantă medicinală cu numeroase proprietăți uimitoare. Este folosită de secole pentru tratarea diverselor afecțiuni precum infecțiile tractului urinar, calculii renali,...

Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul?

Întâlnirea cu un urs în sălbăticie poate fi o experiență înfricoșătoare și periculoasă. Există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a-ți crește...

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...