8.5 C
București
marți, 7 februarie 2023
Acasă Articole Noutăți Soluția bizară pentru criza energetică

Soluția bizară pentru criza energetică

Soluția bizară pentru criza energetică a fost găsită Agenția Spațială Europeană (ESA) care ia în calcul construirea unei centrale în spațiu. Energia ar putea fi transmisă fără fir și ar putea rezolva problema poluării dar și a crizei energetice care presează mai ales Europa. Criză energetică creată de războiul din Ucraina.

Ce este inițiativa SOLARIS?

Inițiativa SOLARIS ar pune bazele unei posibile decizii de a începe dezvoltarea centralei în 2025, potrivit ESA. Un astfel de proiect ar urma să abordeze limitele inerente ale energiei solare pe Pământ, cum ar fi modul în care energia nu poate fi produsă în timpul nopții sau sub nori grei, prin simpla luare a celulelor solare deasupra atmosferei. Ar crește masiv eficiența celulelor, lumina soarelui fiind de aproximativ zece ori mai intensă în spațiu (datorită atmosferei) și ar putea fi răspunsul necesar pentru a atinge angajamentul European Net Zero până în 2050.

O centrală electrică în spațiu

Desigur, de zeci de ani folosim panouri solare în spațiu, așa că aceasta nu este cu siguranță o idee inovatoare. Partea dificilă apare în a aduce acea energie înapoi pe Pământ.

Designul de referință și ideea principală despre cum ar face ESA este prin intermediul microundelor de 2,45 gigaherți. Energia ar fi preluată din celulele fotovoltaice și transmisă prin microunde până la stațiile de recepție de pe Pământ. Apoi ar converti-o înapoi în electricitate și ar alimenta-o ​​în rețea.

Cea mai bună parte este că, odată ce centrala este în funcțiune, ținta nu trebuie să fie Pământul. Atunci când oamenii ajung, în cele din urmă, la colonizarea Lunii, puterea ar putea fi trimisă și acolo.

1 COMENTARIU

Comments are closed.ULTIMELE ARTICOLE

Despre embargoul produselor petroliere

Despre embargoul produselor petroliere. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a discutat cu toţi marii importatori care activează în ţara noastră şi a primit asigurări că...

Larisa Iordache, gimnasta care promovează terapia psihologică

Larisa Iordache, gimnasta care promovează terapia psihologică. Ea este o gimnastă română, medaliată olimpică, mondială și europeană, câștigătoare a medaliei de bronz în proba...

Când poate fi apatia un aliat și când nu?

Când poate fi apatia un aliat și când nu? Ce este apatia și cum poate ea să ne ajute sau să ne distrugă sistemul...

Este adevărul relativ?

Este adevărul relativ? Ce reprezintă adevărul? Cum putem știi tot adevărul? Adevărul reprezintă tematica cea mai aprinsă în discuțiile dintre orice fel de persoane...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]