duminică, februarie 25, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Social-democrații sunt pe cale de a câștiga alegerile din Germania

Social-democrații sunt pe cale de a câștiga alegerile din Germania

În Germania urmează să fie votat noul cancelar, după 16 ani în care Angela Merkel a format țara care este astăzi. Cetățenii caută un personaj care să îi îndrume mai departe în eforturile lor și țintele pe care și le-au pus pentru viitor. Însă partidul fostului cancelar pare să piardă în aceste alegeri, iar SPD să preia frâiele conducerii. Dar social-democrații germani reprezintă PSD-ul românesc? De fapt, ce fel de relații există între acestea două?

 

În emisiunea ”La Zi” cu Flori Stoian, Adrian Severin, fost ministru al Afacerilor Externe, oferă o opinie personală cu privire la relația dintre cele două partide.

”Sunt tot felul de ipoteze care circulă. Relația dintre PSD și SPD este virtual nulă în acest moment. Pe Ciolacu nu îl cunoaște nimeni de acolo. Bineînțeles, dânsul felicită. Nu este vorba despre nicio relație specială. Din păcate relațiile s-au rupt de multă vreme.

Nu mai există relație personală din Partidul Social Democrat. Singurul care are o deschidere spre Germania este domnul Vasile Dîncu numai că dânsul are numărul de telefonul de la partidul popular, de la creștin democrați.

Pentru că dânsul este cu grupul de la Cluj. Și grupul de la Cluj discută cu creștin-democrații, nu cu social-democrații. Mai mult știu foarte bine inclusiv din perioada ministeriatului meu și după aceea am avut multe ocazii în care am observat că domnul Iohannis avea excelente relații la nivelul social-democraților. Care făceau afaceri cu dânsul, afaceri comerciale.

Deci culmea social democrații din Germania au mai puține relații cu PSD-ul din România în timp ce alte culori politice au relații mai bune.”

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ. Pentru mulți creștini, atitudinea pozitivă față de viața pe pământ este o parte integrantă a credinței...

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin?

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin? Calitățile unui partener creștin pot contribui la o relație sănătoasă și profundă, bazată pe...