8.5 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Social-democrații sunt pe cale de a câștiga alegerile din Germania

Social-democrații sunt pe cale de a câștiga alegerile din Germania

În Germania urmează să fie votat noul cancelar, după 16 ani în care Angela Merkel a format țara care este astăzi. Cetățenii caută un personaj care să îi îndrume mai departe în eforturile lor și țintele pe care și le-au pus pentru viitor. Însă partidul fostului cancelar pare să piardă în aceste alegeri, iar SPD să preia frâiele conducerii. Dar social-democrații germani reprezintă PSD-ul românesc? De fapt, ce fel de relații există între acestea două?

 

În emisiunea ”La Zi” cu Flori Stoian, Adrian Severin, fost ministru al Afacerilor Externe, oferă o opinie personală cu privire la relația dintre cele două partide.

”Sunt tot felul de ipoteze care circulă. Relația dintre PSD și SPD este virtual nulă în acest moment. Pe Ciolacu nu îl cunoaște nimeni de acolo. Bineînțeles, dânsul felicită. Nu este vorba despre nicio relație specială. Din păcate relațiile s-au rupt de multă vreme.

Nu mai există relație personală din Partidul Social Democrat. Singurul care are o deschidere spre Germania este domnul Vasile Dîncu numai că dânsul are numărul de telefonul de la partidul popular, de la creștin democrați.

Pentru că dânsul este cu grupul de la Cluj. Și grupul de la Cluj discută cu creștin-democrații, nu cu social-democrații. Mai mult știu foarte bine inclusiv din perioada ministeriatului meu și după aceea am avut multe ocazii în care am observat că domnul Iohannis avea excelente relații la nivelul social-democraților. Care făceau afaceri cu dânsul, afaceri comerciale.

Deci culmea social democrații din Germania au mai puține relații cu PSD-ul din România în timp ce alte culori politice au relații mai bune.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Capitala paralizată! Continuă greva șoferilor STB!

Continuă greva în transportul în comun din Capitală. În această dimineață, ca și ieri, niciun tramvai, troleibuz sau autobuz nu a ieșit pe traseu,...

Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă discută despre situația de la granița dintre Ucraina și Rusia

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește astăzi cu premierul Nicolae Ciucă pentru a discuta situația de securitate de pe Flancul Estic. Întâlnirea are loc în...

Robert Negoiță: ”Suntem în haos! Nimeni nu știe ce are de făcut!”

Planurile Urbanistice a cinci sectoare din București au fost suspendate la sfârșitul lunii februarie. După negocieri intense, de la dorința primarului de a suspenda...

Lazăr Forrai: ”Uneori nu mâncam mai mult de un cartof fiert pe zi”

La 83 de ani, Lazăr Forrai, teolog și supraviețuitor al celui de-al doilea Război Mondial, a fost prezent în platoul emisiunii "Știrea cea bună"...