miercuri, februarie 28, 2024
Acasă Emisiuni Alături de tine ȘOCANT! Când divorțul părinților trimite copilul în custodia statului

ȘOCANT! Când divorțul părinților trimite copilul în custodia statului

Mihaela, o româncă stabilită în Germania, caută cu disperare să comunice cu fetița ei pe care nu a mai văzut-o de aproape două luni, după ce autoritățile germane au plasat-o pe micuță în grija unei alte familii. Pe de altă parte, tatăl fetiței crede că aceste măsuri sunt luate în interesul superior al copilului și este de acord cu decizia statului german.

Românca susține că funcționarii de la Serviciul de Asistență Socială pentru Copii din Germania i-au ”răpit”, efectiv, fetița și au dat-o în plasament.

Femeia are un act asimilat ordonanței președințiale, în sistemul juridic românesc, care cere ca fetița să rămână alături de mama sa.

Tânăra mamă a povestit, copleșită, pentru emisiunea ”Alături de tine”, că fetița de șapte ani a fost luată cu forța chiar de la școală de către angajații Jugendamt din Freiburg și dusă în plasament.

Pe de altă parte, tatăl vine cu o altă variantă. A trimis noi detalii, partea sa de poveste, către echipa A7TV.

Acesta declară: ”Mama și fratele vitreg au manipulat fetița împotriva tatălui și a bunicilor și a refuzat orice fel de întâlnire a fetiței cu tatăl ei. Manipularea a mers așa de departe că eu nu mai sunt tata, ci numai pe nume.

După cum știți, asta se numește PAS-syndrom (Sindromul alienării parentale). Pentru aceasta tribunalul a amendat-o pe mamă”

Această situație are loc pe fondul divorțului dintre cei doi soți și poate genera mulă confuzie și probleme de adaptare pentru copilul de 7 ani, conform părerii specialiștilor în psihologie.

”Dacă fetița nu se adaptează în familie, neavând siguranță și cumva predictibilitate în ceea ce privește viitorul ei, ulterior se poate declanșa o depresie, tulburare de comportament sau probleme de învățare.” a spus psihologul Georgiana Tănase.

Cine poartă vina în această situație, doar instanța va decide, până atunci, însă, copilul poate suferi adevărate traume fiind separat și de mama și de tata, locuind printre străini.

Întreaga poveste, cu declarațiile detaliate și complete ale celor doi părinți, dovezi și păreri avizate din domeniul juridic, în link-ul de mai jos

Sourcea7tv
Articolul precedent7 MAI ÎN ISTORIE
Articolul următorVaccinare pe sunet de pian și vioară

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...