8.5 C
București
duminică, 3 iulie 2022
Acasă Emisiuni Alături de tine ȘOCANT! Când divorțul părinților trimite copilul în custodia statului

ȘOCANT! Când divorțul părinților trimite copilul în custodia statului

Mihaela, o româncă stabilită în Germania, caută cu disperare să comunice cu fetița ei pe care nu a mai văzut-o de aproape două luni, după ce autoritățile germane au plasat-o pe micuță în grija unei alte familii. Pe de altă parte, tatăl fetiței crede că aceste măsuri sunt luate în interesul superior al copilului și este de acord cu decizia statului german.

Românca susține că funcționarii de la Serviciul de Asistență Socială pentru Copii din Germania i-au ”răpit”, efectiv, fetița și au dat-o în plasament.

Femeia are un act asimilat ordonanței președințiale, în sistemul juridic românesc, care cere ca fetița să rămână alături de mama sa.

Tânăra mamă a povestit, copleșită, pentru emisiunea ”Alături de tine”, că fetița de șapte ani a fost luată cu forța chiar de la școală de către angajații Jugendamt din Freiburg și dusă în plasament.

Pe de altă parte, tatăl vine cu o altă variantă. A trimis noi detalii, partea sa de poveste, către echipa A7TV.

Acesta declară: ”Mama și fratele vitreg au manipulat fetița împotriva tatălui și a bunicilor și a refuzat orice fel de întâlnire a fetiței cu tatăl ei. Manipularea a mers așa de departe că eu nu mai sunt tata, ci numai pe nume.

După cum știți, asta se numește PAS-syndrom (Sindromul alienării parentale). Pentru aceasta tribunalul a amendat-o pe mamă”

Această situație are loc pe fondul divorțului dintre cei doi soți și poate genera mulă confuzie și probleme de adaptare pentru copilul de 7 ani, conform părerii specialiștilor în psihologie.

”Dacă fetița nu se adaptează în familie, neavând siguranță și cumva predictibilitate în ceea ce privește viitorul ei, ulterior se poate declanșa o depresie, tulburare de comportament sau probleme de învățare.” a spus psihologul Georgiana Tănase.

Cine poartă vina în această situație, doar instanța va decide, până atunci, însă, copilul poate suferi adevărate traume fiind separat și de mama și de tata, locuind printre străini.

Întreaga poveste, cu declarațiile detaliate și complete ale celor doi părinți, dovezi și păreri avizate din domeniul juridic, în link-ul de mai jos

Sourcea7tv
Articolul precedent7 MAI ÎN ISTORIE
Articolul următorVaccinare pe sunet de pian și vioară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

În regiunea Moldovei, ploaia este chemată cu rugăciuni

„Când pământul crapă la propriu, ne întoarcem în genunchi… căci Dumnezeu este Cel care „𝖋𝖆𝖈𝖊 𝖘𝖆 𝖗𝖆𝖘𝖆𝖗𝖆 𝖘𝖔𝖆𝖗𝖊𝖑𝖊 𝕾𝖆𝖚 ş𝖎 𝖕𝖊𝖘𝖙𝖊 𝖈𝖊𝖎 𝖗𝖆𝖎, 𝖘𝖎...

Inspectorii ANSVSA au început controalele cu privire la calitatea alimentelor

Inspectorii care activează în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2022”, în prima săptămână de activitate, au verificat 200 de unități de alimentație publică și de...

Premierul Ciucă a declarat că SUA este cel mai apropiat aliat militar al României

Premierul a spus că speră că progresele făcute în cooperarea dintre cele două state se vor multiplica în anii următori şi că "parteneriatul Strategic...

Ministrul Mediului a anuțat că fiecare transport de deșeuri va fi verificat

Trasabilitatea deseurilor de ambalaje este insusirea unui sistem de a localiza si urmari traseul cronologic al unui deseu, identificand fiecare inregistrare a sa, de...