8.5 C
București
joi, 1 decembrie 2022
Acasă Emisiuni Alături de tine Slăbim sănătos, trăim sănătos!

Slăbim sănătos, trăim sănătos!

Odată cu venirea verii, toată lumea își dorește să arate bine. Tentați de a avea un “corp sculptat”, omitem anumiți pași pentru o slăbire conformă. Cum să slăbim sănătos și sigur, fără să ne punem în pericol sănătatea? Care sunt alimentele care ne pun în pericol greutatea și cum să adoptăm un stil de viață sănătos?

 

Emanoil Cosma, naturopat, a fost invitat în platoul A7TV, la emisiunea ”Alături de tine”, prezentată de Alina Ilioi-Mureșan, pentru a furniza toate informațiile pentru un stil de viață sănătos.

 

„Oamenii se gândesc doar la alimentație”

 

Din dorința de a slăbi, credem că dacă sărim peste anumite mese, putem slăbi. Însă, nu avem de unde să știm dacă avem afecțiuni metabolice secundare, care pot bloca metabolismul lipidic și automat putem lua în greutate.

Emanoil Cosma spune: ”Nu doar alimentația este importantă atunci când vine vorba de slăbit. Sunt foarte mulți factori de care trebuie să ținem cont.

Există diete, unde slăbim ușor, dar în momentul în care renunțăm la aceasta, luăm din nou kilograme în plus.

Stresul este inamicul numărul 1, în cazul îngrășării, pentru că secretă cortizon și este una din problemele care blochează metabolismul lipidic.”

 

Masticarea este importantă în procesul de slăbit

 

Mâncarea ar trebui mestecată de cel puțin 20 de ori. Este necesar să permitem amilazelor salivare, care sunt enzime importante pentru digestive, să acționeze.

”Îmi sfătuiesc pacienții să nu mănânce repede. Dacă se grăbesc și au un stil de viață haotic, măcar să nu mănânce alimente bogate în  carbohidrați, lipide și proteine, pentru a le fi mai ușor enzimelor să digere”, adaugă acesta.

 

Hidratare abundentă

 

Hidratarea este și ea un pas extrem de important în procesul de slăbit.

Minim 2 litri de apă, beneficiul suprem pentru organism.

Naturopatul declară: ”Celulele noastre nu se pot activa, iar metabolismul nostru nu funcționează dacă suntem deshidratați.

Indiferent că mâncăm sănătos, că facem sport sau că nu suntem stresați, nu o să slăbim niciodată.

În general, oamenii uită să bea apă. Pentru a vedea care este necesarul de apă al propriului organism, facem o operație de matematică simplă: greutate noastră împărțită la 7…rezultatul operației este numărul aproximativ de pahare de apă (pahare de 250 de ml) pe care trebuie să le consumăm zilnic”

 

CUM SĂ NE EXPUNEM LA SOARE | VIAȚA PERFECT IMPERFECTĂ | ALĂTURI DE TINE – YouTube

 ULTIMELE ARTICOLE

Fuma sute de euro în câteva ore

Fuma sute de euro în câteva ore. Alex Cervencu, dependent de droguri de la 13 ani. Peste ani, după ce părinții lui află că...

Poluarea și bolile de inimă la tineri

Poluarea și bolile de inimă la tineri sunt un subiect care preocupă categoria de vârstă tânără a societății. De altfel de aceea există atât...

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]