8.5 C
București
luni, 27 iunie 2022
Acasă Emisiuni Alături de tine Slăbim sănătos, trăim sănătos!

Slăbim sănătos, trăim sănătos!

Odată cu venirea verii, toată lumea își dorește să arate bine. Tentați de a avea un “corp sculptat”, omitem anumiți pași pentru o slăbire conformă. Cum să slăbim sănătos și sigur, fără să ne punem în pericol sănătatea? Care sunt alimentele care ne pun în pericol greutatea și cum să adoptăm un stil de viață sănătos?

 

Emanoil Cosma, naturopat, a fost invitat în platoul A7TV, la emisiunea ”Alături de tine”, prezentată de Alina Ilioi-Mureșan, pentru a furniza toate informațiile pentru un stil de viață sănătos.

 

„Oamenii se gândesc doar la alimentație”

 

Din dorința de a slăbi, credem că dacă sărim peste anumite mese, putem slăbi. Însă, nu avem de unde să știm dacă avem afecțiuni metabolice secundare, care pot bloca metabolismul lipidic și automat putem lua în greutate.

Emanoil Cosma spune: ”Nu doar alimentația este importantă atunci când vine vorba de slăbit. Sunt foarte mulți factori de care trebuie să ținem cont.

Există diete, unde slăbim ușor, dar în momentul în care renunțăm la aceasta, luăm din nou kilograme în plus.

Stresul este inamicul numărul 1, în cazul îngrășării, pentru că secretă cortizon și este una din problemele care blochează metabolismul lipidic.”

 

Masticarea este importantă în procesul de slăbit

 

Mâncarea ar trebui mestecată de cel puțin 20 de ori. Este necesar să permitem amilazelor salivare, care sunt enzime importante pentru digestive, să acționeze.

”Îmi sfătuiesc pacienții să nu mănânce repede. Dacă se grăbesc și au un stil de viață haotic, măcar să nu mănânce alimente bogate în  carbohidrați, lipide și proteine, pentru a le fi mai ușor enzimelor să digere”, adaugă acesta.

 

Hidratare abundentă

 

Hidratarea este și ea un pas extrem de important în procesul de slăbit.

Minim 2 litri de apă, beneficiul suprem pentru organism.

Naturopatul declară: ”Celulele noastre nu se pot activa, iar metabolismul nostru nu funcționează dacă suntem deshidratați.

Indiferent că mâncăm sănătos, că facem sport sau că nu suntem stresați, nu o să slăbim niciodată.

În general, oamenii uită să bea apă. Pentru a vedea care este necesarul de apă al propriului organism, facem o operație de matematică simplă: greutate noastră împărțită la 7…rezultatul operației este numărul aproximativ de pahare de apă (pahare de 250 de ml) pe care trebuie să le consumăm zilnic”

 

CUM SĂ NE EXPUNEM LA SOARE | VIAȚA PERFECT IMPERFECTĂ | ALĂTURI DE TINE – YouTube

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...

Dormitul pe pernă sau fără pernă? Cum este mai bine pentru sănătatea ta?

Un somn calitativ ne influențează fiecare aspect al vieții. Prin urmare, este foarte important să înțelegem ce efecte benefice are somnul asupra stării de...

3 sfaturi utile pentru prevenirea urgențelor stomatologice

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o prioritate pentru persoanele de toate vârstele, însă mulți amână controlul stomatologic de rutină și intervențiile minore din diverse...

Președintele ANAF a vorbit despre evaziunea fiscală și controlul masiv ce urmează

Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente, ori case.   Lucian Heiuș,...