8.5 C
București
joi, 18 august 2022
Acasă Editoriale Actualitate Singapore, Orașul Leilor

Singapore, Orașul Leilor

Singapore, Orașul Leilor este singurul oraș stat insular din lume! Capitala Republicii Singapore este totodată și cel mai frumos oraș din câte am văzut până în prezent. Despre Orașul Leilor mulți se hazardează să spună că este capătul lumii. Cu siguranță, este însă cel mai sudic oraș al Asiei Continentale. Luxul, curățenia și modernismul te impresionează din prima clipă și simți că ai pășit, parcă, într-o altă lume.

Singapore sau New York-ul Asiei

Oraș mare, cu aproape 6 milioane de locuitori, Singapore este un fel de New York al Asiei, cum spunea cineva drag mie. Într-un fel, chiar așa l-am descoperit și eu!

În capitala statului te poți bucura de priveliști nemaiîntâlnite. Cel mai bun punct de observare este din celebrul hotel Marina Bay. Apoi, poți alege să rătăcești prin pădurile tropicale din grădina botanică, probabil cea mai frumoasă din lume. Poți merge la shopping, la cele mai înalte standarde și câte alte lucruri poți face aici… Răbdare, vi le voi descrie pe toate, cu drag, îndată!

Închipuiți-vă o fericită îmbinare între zgârie-norii Manhattanului, canalele Veneției și farmecul vechilor clădiri londoneze! Iar atmosfera, viața este vibrantă aici. Totul, într-o veritabilă junglă, în care verdeața abundă și ajută acest oraș să respire. Poate doar în așezările mici și mult mai ușor de organizat veți mai găsi așa spații verzi, ca aici!

În cadrul acesta dominat de vegetație luxuriantă și modernitate, oamenii s-au adaptat și ei. Desi este un oraș atât de cosmopolit, localnicii și turiștii trăiesc în pace unii cu alții și în armonie cu frumusețea care-i înconjoară. Nu degeaba, în Singapore, rata criminalității este zero.

Primii pași pe pământ singaporez te lasă cu gura căscată. Aeroportul Changi este considerat, de vreo 16 ani încoace, cel mai bun aeroport din lume, de către revista Business Traveller. Devenise clar că, odată ieșiți din aeroport, vom găsi o lume la fel, aproape perfectă. Drumul de la aeroport până la hotel a fost primul impact cu desăvârșirea acestui paradis îndepărtat al lumii noastre.

Hotelul oraș

Am vrut să simt, măcar pentru o zi, pulsul celui mai faimos hotel din Singapore, așa că m-am cazat la Marina Bay. „Hotelul-oraș” deține un cazino, câteva restaurante de lux, un mall, prin care te poți plimba cu barca și un observator al întregului oraș. Să vă mai spun și de piscina în stil Infinity și de grădinile suspendate, care le concurează pe cele din filmul Avatar? Dar de Fountain of Wealth, care ocupă locul întai în lume, în aproape toate topurile de profil? Aș putea vorbi despre Marina Bay ore în șir și nu cred că aș termina de povestit. Este un vis devenit realitate, să trăiești această experiență! O altă lume, o lume nouă, care ți se așterne la picioare.

Mi-aș dori să vă pot transmite, tuturor celor care citiți acum, măcar un sfert din sentimentul pe care l-am trăit atunci când am vizitat grădinile suspendate de aici. Natura, suspendată la zeci de metri înălțime, îți taie răsuflarea. Aceste OZN-uri îmrățișate de verdeață încântă, în fiecare seară, cu specatacolul lor de lumini, sute de curioși, adunați să le admire frumusețea.

Ca și când nu ar fi de ajuns, la doar câțiva pași, te așteaptă cele mai spectaculoase fântâni arteziene din lume, care fascinează turiștii printr-un spectacol de sunet și lumini, greu de descris în cuvinte.

Aflându-se la doar 136 de kilometri de Ecuator, singurul anotimp cunoscut aici este vara. Iar când căldura te doboară, o tură de shopping în mall este exact ceea ce ai nevoie! Dacă prețurile ți se par puțin cam piperate, poți să te bucuri de ceva inedit: o plimbare cu barca, pe râul care curge prin subsolul mall-ului, îți va da sentimentul că, deși ai optat pentru o vacanță exotică, te afli în Veneția romantică.

Dacă îți dorești însă mai mult suspans și un pic de adrenalină, cazinoul hotelului, unul foarte mare, te va ajuta să trăiești palpitant cu gândul că poți face rost de banii necesari pentru a mai rămâne câteva zile aici. Aveți grijă, însă! Nu la fel de palpitant ar să vă înjumătățiți bugetul de vacanță.

Fața culinară a orașului e greu de definit. Adună din toate stilurile câte puțin. Aici, nu există riscul să-ți dorești să mănânci ceva și să nu-ți poți face pofta. Într-adevăr, majoritatea bucătăriilor au specific thailandez și se bazează mult pe noodles, asezonați cu diferite feluri de carne sau supe. Poți mânca, însă, în destul de multe locuri, și mâncare italienească sau preparate chinezești ori indiene.

Deși ai spune că ai strâns amintiri cât pentru o viață, distracția de-abia începe, de îndată ce ieși din mall. În topul celor mai frumoase atracții ale orașului se numără grădina botanică. Un loc pe care cu greu l-ai putea numi… doar așa, grădină. Seamăna mai degrabă cu Edenul, dacă și cât ni-l putem imagina.

O… grădină botanică

Rămășițele pădurilor tropicale te ajută să respiri aer curat și mai răcoros decât în restul orașului. Din spațiul acesta, întins pe 74 de hectare, cu greu te va mai lăsa inima să pleci. Bogăția de culori și miile de plante cărora de-abia le poți desluși numele, ne arată, încă o dată, câte mai avem de învațat, în lumea asta mare.

Tot aici cresc, sub ochii uluiți ai turiștilor, și câteva sute de specii de orhidee. O contopire de forme, mărimi și culori, toate aranjate perfect, pentru a te îndemna să le imortalizezi într-o fotografie. După aproape jumătate de zi petrecută aici, am luat un autobuz, pentru a vedea orașul de sus. Autobuzul „Hop on-Hop Off” este preferatul meu, atunci când merg în vacanță. Îmi oferă libertatea și răgazul necesar pentru a descoperi cât mai multe din cate are orașul de oferit. Iar Singapore deține și muzee, case vechi, restaurate, cartiere chinezesti și indiene, zgârie-nori spectaculoși, centre comerciale cu duiumul, ba chiar și-o insulă, unde te poți bucura de tot felul de activități. Insula este spectaculoasă și îți va răpi o zi întreagă dar va merita din plin!

Eu am ales să merg acolo cu telecabina. Poți folosi și trenul, dacă dorești. Sentosa este o insulă situată în partea de Sud a orașului. Trebuie să ai pregătite câteva sute de Dolari Singaporezi, pentru a te bucura de toate atracțiile de-aici. Poti asista la spectacole cu delfini, te poți fotografia cu fluturi de toate culorile, poți face plajă în parcul acvatic sau te poți plimba cu kartul pe o pistă numai bună pentru adrenalină și distracție. Daca nu doresti nimic din toate acestea, te poți plimba și poți admira peisajul din capul statuii Merlion od Sentosa, de la 37 de metri înălțime.

Ai atât de multe de făcut în Singapore… Poate nu-ți vor ajunge 3 zile nici să-l vizitezi, măcar. Este un oraș scump. Foarte scump, aș spune, dar care merită descoperit, măcar o dată-n viață. Te va ajuta să cunoști un alt mod de viață. Să te închipui, măcar pentru scurtă vreme, în vârful lumii, din barca hotelului Marina Bay și să te bucuri de spectacolul fără egal al fântânilor zbuciumate din oaza tropicală.

Să deschizi ochii și să simți un fior rece pe șira spinării când privești clădirile care își dau mâna cu norii, să simți că te iubești cu stelele, de pe terasele zgârie-norilor sau că ești un copil cu adevărat fericit, ce se joacă cu fluturii. Toate acestea sunt trăiri speciale, pe care le poți atinge, dacă vei ajunge în Singapore. Te vei întoarce, fără îndoială, un om mai fericit.

Nu uitați! Sunt Andra și vă îndemn să călătoriți!

Articol realizat de Andra VișanULTIMELE ARTICOLE

Transformă mutarea într-o experiență plăcută cu ajutorul unei firme de mutări atentă la nevoile tale!

O mutare este dificilă atunci când este realizată pe cont propriu. De aceea este important să beneficiezi de un ajutor eficient și de încredere....

Director TAROM: ”Ceea ce vă pot spune clar este faptul că noi nu am anulat zborurile”

Potrivit CNAB, TAROM a avut în perioada 4-10 august 91 de zboruri care au înregistrat întârzieri de peste 30 de minute? Care sunt explicațiile?...

Vrei să-ți faci cunoscut businessul unui public numeros? Alege colaborarea cu o agenție de marketing digital care îți oferă soluții personalizate!

Promovarea online a afacerii tale poate fi realizată eficient, într-o formă dinamică și creativă. O agenție de marketing online îți poate oferi o strategie...

Ce trebuie să facă românii pentru a-și primii banii înapoi în urma amenzilor pentru necompletarea formularului PLF

Ministerul Dezvoltării a aprobat şi publicat în Monitorul Oficial ordinul care stabileşte procedura de restituire, de către organele fiscale locale, a sumelor de bani...