8.5 C
București
luni, 3 octombrie 2022
Acasă Editoriale Familie SIMON MAURER: ”Orice criză îți oferă o grămadă de oportunități”

SIMON MAURER: ”Orice criză îți oferă o grămadă de oportunități”

Joi seara, în cadrul emisiunii ȘTIREA CE BUNĂ, Cornel Dărvășan l-a avut invitat pe Simon Maurer, fondatorul MAURER IMOBILIARE.

Simon Maurer a plecat împreună cu familia sa, din România în Germania, când avea 16 ani. 22 de ani mai târziu, a decis că România este locul perfect pentru a deveni antreprenor.

Simon Maurer s-a născut într-o familie de saşi, în satul de lângă Sighişoara – Nou Săsesc.

În 1983, când avea 16 ani, s-a mutat împreună cu familia în Germania. A studiat acolo vreme de trei ani în cadrul unei şcoli profesionale de tâmplărie, iar apoi a avut mai multe locuri de muncă, printre care cel de şef de secţie în industria cosmeticelor.

În paralel cu această funcţie, a lucrat şi în construcţii.

Nu a fost, însă, niciodată antreprenor în Germania, iar decizia de a-şi construi propria afacere în imobiliare a coincis cu reîntoarcerea în România, în 2005, când avea 38 de ani.

Simon Maurer

„Am fost foarte legat de România, cu toate că nici eu nu pot să înţeleg foarte bine de ce.

Când eram copil, mereu mi-era dor de ţara natală şi, când am văzut că aici piaţa este mai puţin dezvoltată, mai ales în sectorul constucţiilor, am hotărât să fac aici dezvoltare imobiliară“, a explicat Simon Maurer argumentele pentru care a decis să pună bazele Maurer Imobiliare în România, într-un interviu în Business Magazin.

A început în Cluj-Napoca, în 2005, unde a construit 29 de apartamente, în urma unei investiţii de două milioane de euro.

https://www.a7tv.ro/maurer-panoramic-cluj-in-topul-proiectelor-de-zgarie-nori-din-romania/

Un an mai târziu, şi-a continuat afacerea în Braşov.

A cumpărat în Brașov un teren viran unde a făcut un cartier imobiliar.

„Vizitasem de multe ori Braşovul şi am constatat că nimeni nu construieşte acolo apartamente noi.

Am fost primul care a făcut acest lucru“, a mărturisit Simon Maurer.

Proiectul a fost finalizat în 2008. Cuprindea 365 de apartamente și a costat 30 milioane de euro. A mizat pe Brașov și a demarat în 2009 un nou proiect.

https://www.a7tv.ro/cand-toti-se-opresc-tu-poti-merge-mai-departe/

Cum se resimte criza în domeniul imobiliar? Care sunt posibilitățile prin care ne putem reinventa?

Au fost câteva din întrebările la care a răspuns antreprenorul Simon Maurer.

”Orice criză îți oferă o grămadă de oportunități, iar noi, dacă avem o singură bază și ne încredem în Dumnezeu și Îl rugăm un singur lucru – să ne dea înțelepciune de a face voie Lui, o să apară atâtea oportunități în această criză încât nu poți să-ți imaginezi cât de minunat e Dumnezeu! (…) Viața merge mai departe. Viata nu s-a oprit!”

Un interviu cu un antreprenor de excepție care a reușit să iasă cu bine din criza anilor 2008-2009, printr-un management inteligent și inovator.

https://www.youtube.com/watch?v=M4py_cph7i4

 


ULTIMELE ARTICOLE

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă?

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă? Foarte multe cupluri de diferite vârste pierd pe parcursul anilor acea flacără a așa numitei distracții,...

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament conform FDA. Boala Alzheimer este o patologie neurodegenerativă progresivă. Aceasta afectează gândirea coerentă, memoria și...

Mit sau adevăr – bebelușii poftesc?

Societatea din ziua de astăzi perpetuează ideea că bebelușii poftesc diverse alimente, mai ales în dreptul sugarilor. Este oare acest lucru un mit sau...

Ce ai de făcut dacă îți expiră permisul auto?

Permisul auto a devenit poate cel mai indispensabil document, după cartea de identitate, pentru foarte mulți oameni. Mașina s-a transformat de-a lungul timpului din...