8.5 C
București
vineri, 5 iunie 2020
Acasă Editoriale Familie SIMON MAURER: ”Orice criză îți oferă o grămadă de oportunități”

SIMON MAURER: ”Orice criză îți oferă o grămadă de oportunități”

Joi seara, în cadrul emisiunii ȘTIREA CE BUNĂ, Cornel Dărvășan l-a avut invitat pe Simon Maurer, fondatorul MAURER IMOBILIARE.

Simon Maurer a plecat împreună cu familia sa, din România în Germania, când avea 16 ani. 22 de ani mai târziu, a decis că România este locul perfect pentru a deveni antreprenor.

Simon Maurer s-a născut într-o familie de saşi, în satul de lângă Sighişoara – Nou Săsesc.

În 1983, când avea 16 ani, s-a mutat împreună cu familia în Germania. A studiat acolo vreme de trei ani în cadrul unei şcoli profesionale de tâmplărie, iar apoi a avut mai multe locuri de muncă, printre care cel de şef de secţie în industria cosmeticelor.

În paralel cu această funcţie, a lucrat şi în construcţii.

Nu a fost, însă, niciodată antreprenor în Germania, iar decizia de a-şi construi propria afacere în imobiliare a coincis cu reîntoarcerea în România, în 2005, când avea 38 de ani.

Simon Maurer

„Am fost foarte legat de România, cu toate că nici eu nu pot să înţeleg foarte bine de ce.

Când eram copil, mereu mi-era dor de ţara natală şi, când am văzut că aici piaţa este mai puţin dezvoltată, mai ales în sectorul constucţiilor, am hotărât să fac aici dezvoltare imobiliară“, a explicat Simon Maurer argumentele pentru care a decis să pună bazele Maurer Imobiliare în România, într-un interviu în Business Magazin.

A început în Cluj-Napoca, în 2005, unde a construit 29 de apartamente, în urma unei investiţii de două milioane de euro.

https://www.a7tv.ro/maurer-panoramic-cluj-in-topul-proiectelor-de-zgarie-nori-din-romania/

Un an mai târziu, şi-a continuat afacerea în Braşov.

A cumpărat în Brașov un teren viran unde a făcut un cartier imobiliar.

„Vizitasem de multe ori Braşovul şi am constatat că nimeni nu construieşte acolo apartamente noi.

Am fost primul care a făcut acest lucru“, a mărturisit Simon Maurer.

Proiectul a fost finalizat în 2008. Cuprindea 365 de apartamente și a costat 30 milioane de euro. A mizat pe Brașov și a demarat în 2009 un nou proiect.

https://www.a7tv.ro/cand-toti-se-opresc-tu-poti-merge-mai-departe/

Cum se resimte criza în domeniul imobiliar? Care sunt posibilitățile prin care ne putem reinventa?

Au fost câteva din întrebările la care a răspuns antreprenorul Simon Maurer.

”Orice criză îți oferă o grămadă de oportunități, iar noi, dacă avem o singură bază și ne încredem în Dumnezeu și Îl rugăm un singur lucru – să ne dea înțelepciune de a face voie Lui, o să apară atâtea oportunități în această criză încât nu poți să-ți imaginezi cât de minunat e Dumnezeu! (…) Viața merge mai departe. Viata nu s-a oprit!”

Un interviu cu un antreprenor de excepție care a reușit să iasă cu bine din criza anilor 2008-2009, printr-un management inteligent și inovator.

https://www.youtube.com/watch?v=M4py_cph7i4

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

George Floyd – ultimele 20 de minute de viață

Ultimele 20 de minute din viața lui George Floyd, afro-americanul omorât prin sufocare de polițiști, au fost reconstituite de procurorii americani. Cei patru polițiști care...

Focare de poluare în Portul Constanța

Un adevărat dezastru ecologic în Portul Constanța! Secretarul de stat în Ministerul Mediului, Mircea Fechet a povestit pe pagina sa de Facebook că a găsit,...

5 IUNIE ÎN ISTORIE

În fiecare an, pe data de 5 iunie aniversăm Ziua Mondială a Mediului sau Ziua Mediului Înconjurător. Ea a fost instituită în 1972 de Adunarea...

REȚETA A LA FABIEN “FRUCTE GRATINATE”

Această rețetă cât se poate de simplă poate trece drept un desert sofisticat și neobișnuit cu care ne putem încânta musafirii, însă este foarte...

COMENTARII RECENTE