miercuri, februarie 21, 2024
Acasă Articole Sfaturi utile pentru șoferi – cum să mergi la consum?

Sfaturi utile pentru șoferi – cum să mergi la consum?

Creșterea bruscă a prețurilor la motorină și benzină au nemulțumit oamenii care se bazează pe autoturismul lor zi de zi. Criza economică care se adâncește totodată nu ajută cu economiile acestora. Mulți dintre ei se văd nevoiți să găsească modalități alternative pentru a salva un ban.

Totuși există soluții simple pentru șoferi ca să reducă consumul mașinii chiar semnificativ și să amâne momentul întoarcerii la pompa de alimentare.

Iată câteva sfaturi utile care sperăm să te ajute, mai ales odată cu începerea iernii:

Presiunea pneurilor

Primul lucru de reținut este că anvelopele ar trebui să aibă presiunea exactă indicată de producător, deși în climatele mai reci sau când vehiculul este încărcat puternic, ar trebui să aibă puțin mai multă presiune.

Dacă anvelopele au cu 0,5 bari sub cele recomandate de producător, consumul crește până la cheltuirea echivalentului unui rezervor plin pe an, deoarece rezistența anvelopei crește, dar având roțile mai umflate decât în ​​mod normal provoacă și rezistența anvelopei să scadă iar consumul să crească din nou.

Filtrul de aer trebuie să fie în stare bună

Este evident că folosirea aerului condiționat al mașinii generează un anumit consum de combustibil, așa că este necesar să cunoaștem cel mai eficient mod de utilizare.

Un lucru important de luat în considerare este starea filtrului de aer. Dacă filtrul este în stare proastă, are loc o reducere a puterii motorului și crește consumul de combustibil.

Păstrează o viteză constantă

Pentru a obține o economie maximă de combustibil, este necesar să eviți conducerea haotică. Ceea ce presupune conducerea cu viteză constantă, fără accelerații mari, frânări sau schimbări inutile de viteză.

Urmând toate aceste îndrumări vei putea menține o viteză uniformă, reducând în mare măsură consumul de combustibil.

Oprește motorul când staționezi mai mult timp

Funcționarea la ralanti are multe dezavantaje, mașina se încălzește, motorul pe termen lung se deteriorează și se consumă o cantitate mare de combustibil.

Oprirea motorului la anumite ore poate fi o economie minimă pe zi. Ca să îți faci o idee, o mașină la ralanti cheltuiește 0,5 litri pe oră.

Îndepărtează excesul de greutate

Când conduci pe autostradă și, de asemenea, pentru o călătorie lungă, este esențial să o planifici deoarece este foarte ușor să te încurci și să prelungești călătoria cu încă 10 minute, ceea ce înseamnă să cheltui mai mult combustibil.

Mașina ta folosește mai mult combustibil dacă este grea. O modalitate de a-i reduce greutatea este să scoți din mașină orice lucru pe care nu îl folosești.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...