8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Articole Sfaturi utile pentru șoferi – cum să mergi la consum?

Sfaturi utile pentru șoferi – cum să mergi la consum?

Creșterea bruscă a prețurilor la motorină și benzină au nemulțumit oamenii care se bazează pe autoturismul lor zi de zi. Criza economică care se adâncește totodată nu ajută cu economiile acestora. Mulți dintre ei se văd nevoiți să găsească modalități alternative pentru a salva un ban.

Totuși există soluții simple pentru șoferi ca să reducă consumul mașinii chiar semnificativ și să amâne momentul întoarcerii la pompa de alimentare.

Iată câteva sfaturi utile care sperăm să te ajute, mai ales odată cu începerea iernii:

Presiunea pneurilor

Primul lucru de reținut este că anvelopele ar trebui să aibă presiunea exactă indicată de producător, deși în climatele mai reci sau când vehiculul este încărcat puternic, ar trebui să aibă puțin mai multă presiune.

Dacă anvelopele au cu 0,5 bari sub cele recomandate de producător, consumul crește până la cheltuirea echivalentului unui rezervor plin pe an, deoarece rezistența anvelopei crește, dar având roțile mai umflate decât în ​​mod normal provoacă și rezistența anvelopei să scadă iar consumul să crească din nou.

Filtrul de aer trebuie să fie în stare bună

Este evident că folosirea aerului condiționat al mașinii generează un anumit consum de combustibil, așa că este necesar să cunoaștem cel mai eficient mod de utilizare.

Un lucru important de luat în considerare este starea filtrului de aer. Dacă filtrul este în stare proastă, are loc o reducere a puterii motorului și crește consumul de combustibil.

Păstrează o viteză constantă

Pentru a obține o economie maximă de combustibil, este necesar să eviți conducerea haotică. Ceea ce presupune conducerea cu viteză constantă, fără accelerații mari, frânări sau schimbări inutile de viteză.

Urmând toate aceste îndrumări vei putea menține o viteză uniformă, reducând în mare măsură consumul de combustibil.

Oprește motorul când staționezi mai mult timp

Funcționarea la ralanti are multe dezavantaje, mașina se încălzește, motorul pe termen lung se deteriorează și se consumă o cantitate mare de combustibil.

Oprirea motorului la anumite ore poate fi o economie minimă pe zi. Ca să îți faci o idee, o mașină la ralanti cheltuiește 0,5 litri pe oră.

Îndepărtează excesul de greutate

Când conduci pe autostradă și, de asemenea, pentru o călătorie lungă, este esențial să o planifici deoarece este foarte ușor să te încurci și să prelungești călătoria cu încă 10 minute, ceea ce înseamnă să cheltui mai mult combustibil.

Mașina ta folosește mai mult combustibil dacă este grea. O modalitate de a-i reduce greutatea este să scoți din mașină orice lucru pe care nu îl folosești.

1 COMENTARIU

Comments are closed.ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]