Sfaturi utile pentru reducerea stresului

Sfaturi utile pentru reducerea stresului. În fiecare zi, viața cotidiană ne provoacă în diverse moduri. Evenimentele nefericite, fie că sunt mici sau mari, provoacă anxietate. De multe ori recurgem la obiceiuri care ne sunt dăunătoare pentru a le combate, precum tutunul și alcoolul. Ce ne spun însă experții că am putea face pentru diminuarea acestuia?

0
290

O oarecare cantitate de stres pe termen scurt nu este nocivă pentru organism. Însă stresul cronic provoacă uzură psihică și fizică. Având în vedere că multe persoane care se confruntă cu stresul cronic tind să se supraalimenteze, să fumeze mult sau să bea alcool în exces, aceste obiceiuri nesănătoase pot favoriza apariția unor boli grave, cum ar fi cele cardiovasculare, spun experții doc.ro. Totodată aceștia vin cu sfaturi utile pentru reducerea stresului.

Iată câteva sfaturi utile pentru reducerea stresului!

1. Stabilește o linie clară între munca de la birou și timpul petrecut acasă

Cu alte cuvinte, este important să lași la birou tot ce ține de muncă. Când ajungi acasă, să nu te mai stresezi în privința jobului. Statisticile arată că un procent mare dintre angajați simt că jobul lor este prea stresant. Faptul că lucrezi multe ore pe săptămână, că stai peste program de multe ori, sau faptul că lucrezi în plus atât la birou, cât și după ce ai plecat de la job este un motiv care contribuie la stresul tău de zi cu zi.

2. Citește pentru a te relaxa, nu doar pentru a învăța

În anii de școală am citit cu toții foarte mult pentru a ne fixa diverse cunoștințe din cât mai mult domenii. Apoi am citit pentru a ne specializa într-un domeniu anume. Însă lectura este importantă nu doar pentru a învăța, ci și pentru a ne relaxa.

3. Optează pentru aromaterapie

Experții spun că aromaterapia are beneficii reale în ceea ce privește calmarea stresului. Acest tip de terapie te poate ajuta să capeți mai multă energie, să te simți mai relaxat și să îți calmezi creierul. Într-o lampă de aromaterapie, diluează în apă câteva picături dintr-un ulei esențial cu efecte relaxante, cum ar fi cel de tei, de lavandă sau vanilie. Și uleiul de portocală sau de santal pot fi variante bune, aceste având și un efect energizant mintal, dar fiecare își poate alege aroma preferată.