8.5 C
București
vineri, 20 mai 2022
Acasă Editoriale Actualitate Sfaturi pentru reducerea consumului de combustibil

Sfaturi pentru reducerea consumului de combustibil

Pe astfel de vremuri, nu tocmai roz, în care combustibilii se scumpesc în permanență, majoritatea șoferilor români caută sfaturi pentru reducerea consumului de combustibil al mașinii, de economisire și conducere ecologică.

 

Iată 5 sfaturi care te pot ajuta să nu mai mergi așa de des la pompa de alimentare:

Golește portbagajul!

1. Nu umple portbagajul cu lucruri inutile! Trebuie să știi că fiecare kilogram în plus pe care îl transportă mașina ta contribuie la creșterea consumului de combustibil. Nu uita nici de  portbagajul montat pe acoperiș, care crește semnificativ consumul, din cauza frânării aerodinamice.

Închide geamurile!

2. Nu rula cu geamurile deschise! S-a demonstrat faptul că, la drum întins, atunci când rulezi la viteze mari, mașina consumă mai mult dacă ai două sau mai multe geamuri deschise decât dacă ai pornit climatizarea.

Evită un stil de condus agresiv!

3. Evită un stil de condus agresiv! Pentru a păstra consumul de carburant în limite decente și a evita uzura mașinii, nu accelera și nici nu frâna brusc. O conducere economică înseamnă să păstrezi pe cât posibil o viteză constantă. Ai fi surprins să afli că tehnicile de conducere pot influența consumul de combustibil cu 30%.

Folosește frâna de motor!

4. Folosește frâna de motor! Trebuie să știi că frâna de motor trebuie folosită nu doar când te deplasezi în afara orașului sau atunci când pe suprafața de rulare este zăpadă sau polei, ci și în oraș atunci când te apropii de semafor.

Nu folosi carburant cu cifră octanică mai mare!

5. Nu folosi carburant cu cifră octanică mai mare! Folosirea unui combustibil cu cifră octanică superioară nu va determina în nici un caz un consum mai mic. Cu cât cifra octanică va fi mai mare, cu atât și prețul va fi mai mare. Singurul avantaj este acela că vei beneficia de un motor ceva mai sprinten în momentul accelerărilor.

Chiar dacă prețul petrolului a scăzut cu până la 17% în ultima perioadă, urmează aceste sfaturi pentru reducerea consumului de combustibil și pentru a te bucura de avantajele condusului ecologic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Noi metode de manipulare prin fake-news lansate de Rusia

Propaganda pro-rusă susține, la câteva săptămâni de la începutul războiul, că președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a sinucis, ca parte a unui efort agresiv de...

Maia Sandu laudă inițiativa lui Emmanuel Macron de crearea a unei ”Comunități Politice Europene”

Preşedintele Moldovei, Maia Sandu, fiind într-o vizită oficială în Franţa, a lăudat iniţiativa omologului francez Emmanuel Macron de creare a unei comunităţi politice europene,...

Liderii G7 ajută Kievul cu 18,4 miliarde de Euro ca sprijin bugetar

Liderii domeniului financiar din grupul G7 sunt de acord să ajute Ucraina cu 18,4 miliarde de dolari și spun că sunt pregătiți să sprijine...

Vasile Dîncu: ”Sper să depăşim 30% pentru înzestrare, pentru că ăsta este lucrul de care avem cea mai mare nevoie”

Pentru că războiul din Ucraina nu pare să aibă sfârșit, NATO își sporește prezența, din ce în ce mai numeroasă, pe frontul estic, pentru...