miercuri, februarie 21, 2024
Acasă Articole Economic Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care a ajuns la cote alarmante în ultima perioadă. Turiștii români au aflat și ei de acest lucru, drept pentru care au început să evite călătorii în orașul spaniol sau să manifeste prudență dacă ajung acolo.

Un studiu recent TripAdvisor compară furtul de buzunare din Barcelona cu un sport practicat și acceptat în general, cum ar fi fotbalul. Pentru cei care ar prefera să rămână în afara terenului, aveți grijă când ajungeți în Las Ramblas. Este vorba de faimoasa pasarelă pietonală plină de viață, muzică și oameni la toate orele zilei și ale nopții. Las Ramblas este locul perfect pentru a vă pierde poșeta.

Deci cum ne pregătim pentru o călătorie într-o țară străină?

O asigurare medicală.

În cazul nefericit în care ai parte de un accident atunci când te afli într-o țară străină, o asigurare este binevenită. Costurile de îngrijire pot fi foarte mari în străinătate, în cazul în care nu ai o asigurare, însă dacă ții cont de acest lucru vei putea sta fără griji dacă ai nevoie de îngrijiri medicale.

Banii

Fii pregătit să ai la tine o sumă mai mare de bani decât crezi că ai avea nevoie, în special pentru că poți avea parte de evenimente neprevăzute. Nu trebuie să fie toți cash, dar ia în considerare comisionul de retragere pe care îl vor opri bancomatele din țara respectivă. De asemenea, ține cont de moneda folosită în țara respectivă, pentru a pleca din țară cu banii deja schimbați. Cursul la casele de schimb valutar Bucuresti este de cele mai multe ori favorabil.

Taxe

Informează-te cu privire la taxele care pot exista în țara respectivă. Există țări care solicită o taxă pentru intrarea sau pentru ieșirea din țară. De asemenea, același lucru este valabil și în cazul în care mergi cu mașina. Află cât mai multe detalii despre taxele pe care trebuie să le plătești pe autostrăzi.

Hartă

Chiar dacă în zilele noastre toată lumea folosește telefonul mobil pentru a căuta o locație sau pentru călătorii, nu strică să ai la tine și o hartă. Poate fi una cu cele mai importante atracții turistice din orașele pe care le vizitezi sau chiar harta țării respective. Nu știi niciodată când rămâi fără baterie la telefon sau când internetul nu este de cea mai bună calitate.

Îmbrăcămintea

Ai grijă la hainele pe care le porți într-o țară străină, în special dacă aceasta este cunoscută pentru religia sa. Nu sunt lucruri interzise prin lege, însă poți face acest lucru în semn de respect pentru cultura respectivă. În țările arabe este indicat ca femeile să aibă capul acoperit, iar hainele să acopere umerii și să fie cel puțin până la genunchi. Bărbații ar trebui să poarte pantaloni lungi. Ține cont de aceste lucruri atunci când îți faci bagajul.

Vremea

Fii la curent cu datele despre vreme, pentru a ști la ce să te aștepți. Chiar dacă vremea poate fi schimbătoare, trebuie să știi ce fel de haine să pui în bagaj și dacă ai nevoie de o pelerină de ploaie sau de încălțări mai groase. De asemenea, fii atent la atenționările meteo din țara respectivă, mai ales dacă este una predispusă la uragane sau alte dezastre naturale.

Zone de evitat

Ar fi indicat să te informezi despre zonele care nu au o reputație prea bună și să le eviți. În acest fel, te vei simți în siguranță și te vei putea bucura de călătorie.

Legi și interdicții

Numeroase state au o serie de legi și de interdicții care la noi nu există, motiv pentru care trebuie să fii la curent cu acestea. De asemenea, dacă mergi cu mașina sau dacă vrei să închiriezi o mașină în țara respectivă, acordă atenție legislației rutiere. Fii atent la limita de viteză, dar și la celelalte reguli de circulație. Nu ai vrea să rămâi fără permisul de conducere sau să ți se aplice sancțiunile țării respective.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...