Sfaturi de stil și optimizarea spațiului într-o baie de mici dimensiuni

0
361

Sfaturi de stil și optimizarea spațiului într-o baie de mici dimensiuni. Cum te ajută o cabină de duș în acest sens? Întotdeauna ți-ai dorit să te bucuri de spațiu în propria baie, însă acest lucru este imposibil? Dacă locuiești la bloc, cu siguranță te confrunți cu lipsa de spațiu în camera de baie. Lucru care te împiedică să îți urmezi ritualul de îngrijire și te frustrează, în același timp.

La fiecare început de an, majoritatea oamenilor își fac rezoluții, care să îi ajute să își îndeplinească obiectivele. Unele persoane vor să își schimbe cariera, altele să aibă un stil de viață sănătos și să fie mai fit. Dar dacă anul acesta în topul listei de to do se află (re)amenajarea băii, cu siguranță acest articol îți va fi extrem de folositor.

La bloc, baia poate fi un spațiu limitat în ceea ce privește dimensiunile. Dar asta nu înseamnă că nu poate fi transformată într-un colț confortabil și funcțional al casei tale. O cabină de duș poate fi soluția ideală pentru a maximiza spațiul și pentru a-ți oferi un design elegant, în același timp.

De ce nu este recomandată cada într-o baie de mici dimensiuni?

Cada este un element elegant și confortabil în baie. Dar poate fi o alegere total neinspirată în cazul băilor de dimensiuni reduse. Amplasarea unei căzi poate să nu îți mai lase suficient spațiu pentru a te mișca liber sau pentru a plasa alte elemente importante, cum ar fi chiuveta sau dulapul.

Dacă optezi pentru un model realizat la comandă, pe dimensiunile tale, cadă poate fi o variantă mai scumpă. În plus, poate fi greu să ajungi la toate colțurile acesteia. Astfel poate fi necesar să te apleci sau să te întinzi pentru a o curăța în mod adecvat.

Cabina de duș reprezintă o rezolvare?

Spre deosebire de cadă, cabina de duș poate fi o alegere mult mai bună pentru o baie de mici dimensiuni. Deoarece poate fi instalată fără probleme, poate fi curățată ușor și ajută la economia de spațiu.

Modelele actuale de cabine de duș  sunt disponibile într-o varietate de forme, mărimi și stiluri, astfel încât să se potrivească cu nevoile și preferințele personale. În plus, modelele de top pot veni echipate cu dușuri cu jet, sisteme de hidromasaj, furtunuri de duș sau chiar aplicații inteligente, care să te ajute să te relaxezi mult mai repede.

De ce să alegi o cabină de duș pentru o baie mică?

Cabina de duș nu este doar o variantă potrivită în cazul băilor de dimensiuni reduse, ci poate fi o alegere excelentă pentru persoanele aflate mereu în mișcare, pentru copii, persoane tinere și chiar persoane care au probleme de mobilitate.

Spre deosebire de cadă, cabina de duș vine cu o serie de avantaje, printre care:

  • Ajută la optimizarea spațiului – nu ocupă atât de mult spațiu, spre deosebire de cada clasică;
  • Design elegant – modelele actuale sunt disponibile într-o varietate de stiluri și culori, astfel încât să se potrivească cu designul general al casei tale;
  • Plus de confort – o cabină de duș modernă poate fi echipată cu dușuri cu jet, sisteme de hidromasaj și alte caracteristici unice, astfel încât să-ți ofere un mediu confortabil și relaxant.

Dincolo de aceste avantaje, prezentate anterior, la fel de important este să discutăm puțin și despre procesul de montaj. Modelele mai complexe, cum sunt cele prevăzute cu sisteme de jeturi de apă, hidromasaj sau alte funcții, necesită ajutor specializat din partea unui instalator cu experiență. Modelele nu foarte complicate pot fi montate chiar de tine, dacă ești o persoană îndemânatică și ai și suficientă răbdare.

Mai mult decât atât, și întreținerea acesteia este mult mai simplă. Tot ce trebuie să faci este să o cureți cu produsele potrivite. Produse care să nu zgârie suprafața din sticlă sau acril. O dată pe an sau la nevoie se recomandă verificarea și înlocuirea furtunurilor și a valvelor. Astfel să eviți scurgerile accidentale.