duminică, aprilie 14, 2024
Acasă Editoriale Sănătate Sfaturi de prevenire în cazul cistitei

Sfaturi de prevenire în cazul cistitei

Sfaturi de prevenire în cazul cistitei. O infecție de tract urinar, cunoscută sub denumirea de cistită, apare din două motive: fie prin contactarea unei bacterii care pătrunde prin uretră, fie atunci când bacteriile din vezica urinară se multiplică și depășesc limitele normale, informează doc.ro.

Simptomele infecției de tract urinar sunt următoarele:

 • Nevoia de urinare persistentă
 • Dureri și usturimi la urinare
 • Amețeli
 • Greață
 • Vărsături
 • Durere de mijloc
 • Durere abdominală
 • Frisoane și febră
 • Epuizare

Cum prevenim acest tip de infecție?

 1. Atunci când te speli în zona intimă, folosește întotdeauna mișcări care pornesc din față, către spate, niciodată invers, pentru ca bacteriile din zona rectală să nu pătrundă spre uretră.
 2. Evită băile lungi zilnic sau de mai multe opri pe săptămână și fă, mai degrabă, un duș scurt. Apa din cadă este rapid contaminată de flora bacteriană de la nivelul pielii, iar bacteriile acestea pot pătrunde în vezica urinară, deci e bine să faci cât mai rar băi lungi.
 3. În perioada ciclului menstrual, schimbă de câteva ori pe zi absorbantele (o dată la câteva ore, ținând cont și de fluxul tău menstrual). Nu le păstra un timp îndelungat pentru a  limita multiplicarea bacteriilor, menținând un mediu uscat.
 4. Folosește absorbantele ca atare și nu adauga vată peste acestea, pentru ca lichidul să poată fi absorbit în totalitate. În plus, vata menține umezeala, iar bacteriile în contact cu orificiul extern al uretrei pot genera iritarea mucoasei sensibile din acea zonă.
 5. Evită să lași prea mult timp între urinări. Nu amâna niciodată mersul la toaletă. Cu cât mergi mai des la toaletă, cu atât mai mult scazi șansele bacteriilor din vezică să se multiplice.

ULTIMELE ARTICOLE

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...

De ce să le oferi copiilor cărți de Paște?

Chiar dacă mai sunt câteva săptămâni bune până la Paște, dacă ai copii sau dacă vei merge în vizită la cineva care are, probabil...

Cum să ne ferim de razele UV periculoase

Protejarea pielii împotriva razelor ultraviolete (UV) este esențială pentru prevenirea problemelor de sănătate precum arsurile solare, îmbătrânirea prematură a pielii și riscul de cancer...