8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Articole Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de bucurie alături de cei dragi în grădina din spate. Orele lungi de soare și revenirea la o vreme mai caldă sunt prielnice pentru plante (și pentru oameni), însă succesul în grădina de vară depinde în mare măsură de umiditatea disponibilă în sol.

 

Perioadele de vreme uscată prelungită și de căldură excesivă pot face ravagii cu multe dintre plantele noastre populare de grădină. Fără o umiditate adecvată, solurile se pot usca, devenind hidrofobe sau respingătoare de apă.

Pentru a obține cele mai bune rezultate din grădina dumneavoastră, vă prezentăm câteva sfaturi pentru a vă ajuta grădina să arate în formă maximă.

 

Acordați atenție florilor din grădină

Adăugați pe lista de lucruri pe care trebuie să le faceți: tăierea capetelor de flori, plivitul, înmulțirea plantelor înalte, udarea în profunzime, fertilizarea și reînnoirea mulciului în straturile de flori.

Tunsul și tăierea marginilor din jurul paturilor de grădină vor menține curtea cu un aspect îngrijit. Orice floare din grădină are nevoie de o îngrijire specială, deoarece se usucă rapid pe vreme caldă. Udarea frecventă spală nutrienții din sol, așa că folosiți un îngrășământ lichid atunci când udați.

În plus, este necesar să alegeți de la început seminte flori de calitate. În acest sens, îți recomandăm ogorul.ro.

Sursa https://www.ogorul.ro

 

1. Pregătiți solul

⦁ O bună pregătire a solului își va pune amprenta in grădina dumneavoastră. Pregătirea solului în avans, prin lunile de primăvară, vă poate ajuta grădina să prospere pe tot parcursul verii.

Un sol de bună calitate permite plantelor și legumelor dvs. să își îmbunătățească capacitatea de reținere a apei, ceea ce este important pentru a evita uscarea plantelor.

 

⦁ Atunci când grădinărești în ghivece, folosește un pământ pentru flori de calitate. Amestecurile de calitate pentru ghivece rețin umiditatea și nutrienții în jurul rădăcinilor plantelor, permit rădăcinilor în creștere să respire suficient aer și ajută la susținerea plantei și a rădăcinilor sale.

De exemplu, Substratul Universal de turbă Green Garden de la Ogorul, constituie un amestec special de turbă albă și neagră gata pregătit pentru plantarea și transplantarea tuturor plantelor de ghiveci, balcon, grădină, legume, ierburi și fructe.

Îmbogățit cu micro și macroelemente valoroase pentru plante care susțin dezvoltarea corespunzătoare a răsadurilor și au un efect benefic asupra înfloririi și fructificării.

De asemenea este potrivit pentru plantarea și transplantarea răsadurilor în cutii și ghivece, sere, grădini, etc.

Sursa https://www.ogorul.ro

2. Udați grădina

Udarea eficientă a grădinii în momentele mai reci ale zilei va menține umezeala de care plantele tale au nevoie în timpul verii.

Cel mai bun moment pentru a vă uda grădina este dimineața devreme. Încercați să evitați să vă udați grădina la sfârșitul după-amiezii și seara – acest lucru reduce riscul apariției mucegaiului și a ciupercilor.

 

3. Hrănește grădina

Grădina dumneavoastră are nevoie de mai mult decât de apă pentru a trece cu bine peste zilele toride de vară. Hrănirea grădinii dvs. are ca rezultat plante mai sănătoase, care sunt mai rezistente la căldură și secetă.

Hrănirea grădinii dvs. cu îngrășăminte poate ajuta la promovarea unui sistem radicular sănătos și a unei creșteri puternice, în timp ce întărește pereții celulelor, permițând plantelor dvs. să rețină apa pentru perioade mai lungi de timp.

Sperăm că sfaturile noastre te vor ajuta să te bucuri de această vară într-o grădină perfectă!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...

Reacțiile demnitarilor români cu privire la victoriile lui David Popovici

David Popovici, copilul de aur al natației Române, a cucerit, la doar 17 ani, sâmbătă aceasta, medalia de aur în proba de 100 m...

Ministrul Digitalizări simte că România apreciază educația sa la fel de mult ca America

Studiile la universități din SUA, precum Stanford și Harvard, sunt un impediment în politica românească, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.   Sebastian Burduja a devenit...

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...