8.5 C
București
duminică, 22 mai 2022
Acasă Editoriale Actualitate Șeful CIA: ”Nu cred că Putin este descurajat în acest moment”

Șeful CIA: ”Nu cred că Putin este descurajat în acest moment”

Războiul din Ucraina continua în ciuda faptului că Federația Rusă s-a oprit în mai multe ”ziduri” în încercarea de a subjuga poporul ucrainean. Multe voci susțin că dictatorul nu se mai află în starea în care să mai poată ducă acest război. Șeful CIA, într-o conferință de presă, susține contrariul.

”El (Putin – n.r) se află într-o stare de spirit în care nu crede că își poate permite să piardă”, a spus William Burns la un eveniment organizat de „Financial Times” la Washington.

„Convingerile sale cu privire la Ucraina și la capacitatea reală a Rusiei de a continua să macine rezistența ucraineană nu cred că au fost încă zdruncinate, așa că miza este destul de mare”, a arătat William Burns.

„Nu cred că Putin este descurajat în acest moment, tocmai pentru că a ridicat ștacheta atât de sus. Cred că este convins că dublând efortul de război îi poate aduce un progres pe front.

A fost o erorare profundă, cea mai mare eroare a lui Putin planificarea si apoi lansarea acestei invazii și subestimarea ucrainenilor”, a declarat șeful CIA.

Pentru liderul de la Kremlin și generația sa, invazia din Ucraina este revanșa față de Occident, susține William Burns.

„Din multe puncte de vedere, l-am văzut întotdeauna ca pe un apostol al răzbunării, în sensul în care el, la fel ca mulți alți membri ai elitei politice din Rusia, au căpătat convingerea că Vestul a profitat de slăbiciunea istorică a Rusiei în anii 90, iar Putin era hotărât să riposteze.

Apetitul său pentru risc a crescut de-a lungul anilor, pe măsură ce-și consolida puterea personală și de asemenea pe măsură ce se îngusta cercul său de consilieri.

Cred că este într-o stare de spirit în care nu concepe să piardă, deci mizele rămân ridicate”, a explicat șeful CIA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sorin Grindeanu: ”Dacă mergem în acelaşi ritm nu vom avea infrastructură nici peste zece ani”

Linia de tren dintre Vama Giurgiuleşti şi Portul Docuri Galaţi are o lungime de aproximativ 4,6 kilometri, din care 3,5 kilometri cu ecartament lărgit...

Mircea Geoană: ”Și noi încercăm să evităm escaladarea cu Rusia”

Vicepremierul rus Iuri Borisov a declarat miercuri că Rusia dispune de o armă laser capabilă să „orbească” toţi sateliţii de pe orbita terestră aflați...

Cătălin Drulă candidează la șefia partidului USR

Sămbătă, fostul ministru al transporturilor și-a anunțat candidatura pentru șefia USR-ului. Acesta a transmis că este nevoie de cineva hotărât care să conducă partidul. „Astăzi...

Website creștin din China, închis de autorități

După o activitate îndelungată a unui website creștin din China, cenzura guvernamentală și-a pus din nou amprenta asupra populației și l-au cenzurat. Bineînțeles, acesta...