luni, iulie 15, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Sectorul 1 a intrat în stare de alertă!

Sectorul 1 a intrat în stare de alertă!

Prefectura Capitalei a decis, vineri dimineață, să declare stare de alertă în Sectorul 1, pentru a rezolva criza gunoaielor. Astfel, deșeurile vor putea fi ridicate în regim de urgență, informează Digi24.

După cel de-al doilea apel făcut miercuri de către primarul Sector 1, Clotilde Armand, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat astăzi aprobarea măsurii cerute.

Starea de alertă va fi pe o perioadă de 30 de zile.

În acest timp, 2700 de tone de deșeuri încă zac pe străzile sectorului.

Compania de salubritate nu le-a mai ridicat de la începutul lunii iunie.

Această stare de alertă dă posibilitatea ca aceste deșeuri să fie ridicate de către o altă companie dacă autoritatea locală nu are capacitatea și prestatorul de servicii nu își îndeplinește atribuțiile.

Bineînțeles nu înseamnă că disputa dintre Primăria Sectorul 1 și compania inițială de salubrizare este remediată. Din contră.

Prefectul Alin Stoica a declarat, pentru Digi24, că ”aceasta nu se poate rezolva decât în instanță sau pe cale amiabilă”

Până atunci, bucureștenii din această zonă se pot bucura de o soluție temporară la o problemă care le afectează sănătatea și traiul de zi cu zi de aproape 2 luni.

SourceDigi24

ULTIMELE ARTICOLE

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...

Cele mai importante versete din Biblie pe care să le memorezi

Selectarea celor mai importante versete din Biblie este subiectivă și poate varia în funcție de interpretare și context. Însă, iată câteva dintre versetele considerate...

Istoria reformei protestante

Reforma Protestantă, inițiată în secolul al XVI-lea, a fost un moment crucial în istoria creștinismului, marcând o schimbare profundă în peisajul religios, social și...

Ziua Malala: sărbătorirea curajului și educației pentru toți

Ziua Malala este sărbătorită anual pe 12 iulie. Pentru a onora curajul și determinarea Malalei Yousafzai în lupta pentru dreptul la educație. Această zi...