Secretul unei mentalități de fier

1
406

Secretul unei mentalități de fier poate conduce o persoană către succesul dorit. Totodată păstrează sănătatea corpului nostru și întărește sistemul imunitar. Cum putem să avem o astfel de mentalitate? Ce presupune ea? Ce schimbări ar trebui să facem în viața noastră pentru a o obține?

Ce reprezintă o mentalitate de fier?

În termeni generali, rezistența psihică se referă la capacitatea minții de a suporta orice presiune în mod constructiv și de a găsi soluții rapide sau de a elabora idei strălucite. Psihologul și directorul Programului de Psihologie a Sportului din cadrul faimoasei universități UCLA din SUA, Robert E. Corb, susține că elitele sportive se disting de atleții obișnuiți nu prin capacitățile fizice extraordinare, ci prin rezistența lor psihică, mai exact prin modul în care știu să își folosească mintea în favoarea lor.

Marii maeștri ai artelor marțiale pun accentul în mod deosebit pe puterea minții în înfruntarea unui adversar, cea mai importantă resursă a unui campion. Iar rezistența mentală nu este crucială doar pentru sportivi sau luptători, ci și pentru muzicieni, actori, scriitori sau orice alți profesioniști care vor să facă performanță în activitatea lor.

Secretul unei mentalități de fier

În emisiunea ”Bookmedia” cu Natașa Culea, invitata Gabriela Szabo, multiplă campioană olimpică și fost ministru, ne dezvăluie secretul unei mentalități de fier:

”Nu întotdeauna fizicul este cel care face diferența ci psihicul. Întotdeauna eu am avut un psihic de fier. Extrem de echilibrat. Pentru că am știut să negociez atât succesul cât și eșecul. Nu m-am lăsat niciodată doborâtă de eșec.”

Aici poți viziona întreaga emisiune:

1 COMENTARIU

Comments are closed.