joi, septembrie 21, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Secretul succesului Andreei Marin

Secretul succesului Andreei Marin

Cu toții ne amintim cu drag de emisiunea „Surprize, surprize”. Din 1999, 9 ani la rând a însuflețit românii, bătând toate recordurile de audiență din țară. Însă puțini știu povestea din spatele zâmbetului perfect al Andreei Marin. Haideți să aflăm parcursul celei mai iubite prezentatoare care a susținut și pregătește încă multe proiecte „surpriză” care ne redau încrederea în viitor!

„M-am maturizat brusc”

Deși pe chipul Andreei Marin se citește doar bucurie și seninătate, necazurile au curs în viața ei încă de la o vârstă fragedă. Într-o vară, pe când avea doar 9 ani, se întorcea cu familia din vacanță. Un accident de mașină avea să-i dea peste cap tot cursul vieții…

„Mama s-a stins din viață în brațele mele, în drum spre spital. M-am maturizat brusc. Am devenit un fel de mămică în familie, pentru că surioara mea era mult mai mică.”

„Nu sufăr de autosuficiență”

Cu toate acestea, cumva și-a găsit puterea să meargă mai departe, pentru că are o atitudine proactivă:

„Privesc doar înainte, nu mă plâng de trecut. Aici sunt! Nu pot schimba ce-a fost. Dar pot decide ce pot face cu ce mi-a mai rămas.”

Orientarea spre viitor a Andreei Marin este legată și de faptul că învață în mod continuu:

„Am avut o imensă dorință de a învăța: mereu, mereu, mereu!, care n-a obosit nici astăzi. Eu cred că și la 80 de ani (dacă-mi va fi dat să trăiesc atât de mult) voi avea ceva de învățat! Nu sufăr de autosuficiență și probabil aceasta este calitatea mea cea mai de preț.”

„M-a învățat valoarea tăcerii în televiziune”

Setea de cunoștințe a celei ce avea să devină prezentatoarea emisiunii-fenomen „Surprize, surprize” a prins contur poate de când și-a ales profilul facultății – informatica. Nu multe persoane, mai ales fete, aleg acest domeniu, pe cât de important, pe atât de dificil. Concomitent, și-a început și cariera în jurnalism:

„Mă urcam seara în tren, la cușetă – dimineața eram la Iași, să-mi dau examenele, ca apoi să mă întorc la București, în aceeași zi, și să prezint știrile.”

Încă de la 21 de ani a cunoscut, lucrând în presa audio-vizuală, oameni grei, din domenii variate, dar mentorul ei a fost regizorul vizionar Valeriu Lazarov. Acesta a ajutat-o să descopere cele mai importante lucruri în televiziune:

„A știut ce carte să-mi deschidă în față, a știut să mă trimită în locurile potrivite unde să învăț. A știut să mă facă să fiu atentă la subtilitățile vieții. Cea mai importantă lecție pe care mi-a dat-o este aceea de a asculta, nu de a vorbi. M-a învățat valoarea tăcerii în televiziune.”

„Am avut această dorință de a fi alături de oameni, de a-i ajuta”

Așadar, atât experiența din copilărie, cât și călăuzirea mentorului său, au făcut-o pe Andreea să devină zâna cea bună din „Surprize, surprize”, deși inițial nu părea persoana potrivită… Vedeta ne explică:

„Se dorea un casting. Gazda emisiunii trebuia să aibă peste 40 de ani, experiență de viață, talent de psiholog (sau chiar să fie psiholog), bun jurnalist, cu mare deschidere pentru omul din fața microfonului: să-l asculte, să-l înțeleagă, să empatizeze… Eu nu aveam o astfel de experiență vastă atunci. Doar experiența unei vieți cu bune dar și cu grele dureri ce s-au așezat pe sufletul meu și asta mi-a creat o deschidere spre a-i înțelege pe oameni. Și-atunci am avut această dorință de a fi alături de oameni, de a-i ajuta. În mod real, nu doar la nivel de cuvinte. Am reușit.Eu cred că întâmplările nu sunt doar întâmplări. Asta a fost menirea mea.”

Într-adevăr, la „Surprize, surprize” Andreea a făcut cât de mult bine a putut (și încă nu s-a plictisit…).

„Surprizele noastre erau adevărate, nu scenarii, ca astăzi – din păcate, iar oamenii aceia nu erau actori! Unele surprize erau uriașe: operații scumpe, altele mai mici – acordarea unei burse de studiu în străinătate sau… găsirea unui câine pierdut. Dar majoritatea erau întâmpinate cu lacrimi sincere de bucurie și recunoștință.”

Ce nouă surpriză ne pregătește Andreea Marin

Neobosită, vedeta s-a implicat în zeci de proiecte. Ne spune: „Pe unele campanii eu le gândesc. Altora, doar mă alătur, cu tot sprijinul de care sunt în stare.”

Campania „Nu există nu se poate” poartă ca nume vorba tatălui ei: „Mi-a repetat-o atât, încât mi-a intrat în sânge. Îmi mai zicea că dacă nu am găsit încă soluția, înseamnă că nu am căutat-o destul în mine sau că nu mi-am pus imaginația în funcțiune.” Această campanie care deja a împlinit 3 ani, se adresează tuturor femeilor dornice să-și recapete frumusețea și echilibrul fizic, mental și sufletesc. Dintre rezultate: schimbări în carieră, în situția persoanlă și… multe kilograme și centimetri în minus.

Andreea Marin are un interes deosebit pentru proiectele sociale și de sănătate. Promovează Complexul Multifuncțional Caraiman, un spital unic în țară prin dăruirea și abnegația personalului. Nu doar că toți locuitorii sectorului 1 din capitală beneficiază gratuit de orice tip de îngrijire medicală în spital, dar și acasă: personalul medical asistă pacienții neputincioși chiar și făcându-le cumpărăturile, gătind și curățându-le casa. Andreea ne destăinuie, entuziasmată: „Am filmat – voi face un film despre Complexul Caraiman. În scurt timp va fi gata! Mi-aș dori să ne îndreptăm atenția spre modelele de bună practică: cei care au o idee bună, care fac o treabă bine. În loc să tot criticăm, să punem mâna și să facem noi ceva mai bun în curtea noastră”, este de părere susținătoarea proiectului.

ULTIMELE ARTICOLE

Ce efecte au medicamentele în viața unui om?

Ce efecte au medicamentele în viața unui om? Un medicament este definit, de obicei, drept substanță sau preparat care poate trata sau preveni bolile....

Sănătatea publică în UE, aproape de colaps

Sănătatea publică în UE, aproape de colaps. Medicii din sistemul public de sănătate din jumătate de Europă sunt pe picior de război. În Portugalia...

Cine are diabet este scutit de impozite

Cine are diabet este scutit de impozite. Bolnavii de diabet pot beneficia de anumite scutiri de impozite. În funcţie de gradul bolii şi cât...

Despre tulburarea bipolară

Despre tulburarea bipolară. Tulburarea bipolară este o afecțiune gravă, de natură psihică, denumită astfel deoarece persoana suferindă alternează două stări de dispoziție extreme, adică...