8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Editoriale Stil de viață Secretul pentru un somn mai bun

Secretul pentru un somn mai bun

Secretul unui somn mai bun a fost dezvăluit! Cu toții ne dorim un somn cât mai plăcut și mai odihnitor. Ce ai putea face pentru a te bucura de perioada de reîncărcare a bateriilor?

Exercițiile aerobice ar putea fi soluția

S-a demonstrat, de exemplu, că exercițiile aerobice regulate ajută oamenii să adoarmă mai repede, să se trezească mai puțin în timpul nopții și să se simtă mai odihniți în dimineața următoare.

Acest lucru a fost valabil pentru mai multe tipuri diferite de exerciții aerobice, cum ar fi ciclismul, alergarea și chiar mersul pe jos rapid.

Chiar și o singură sesiune de 30 de minute de exerciții aerobice poate îmbunătăți mai multe aspecte ale somnului. Totuși nu în aceeași măsură ca și exercițiile aerobice obișnuite. Dar, s-a demonstrat că îmbunătățește durata somnului, scade timpul necesar pentru a adormi și crește eficiența somnului. O eficiență mai mare a somnului indică o calitate mai bună a somnului.

Cercetările privind exercițiile de rezistență (cum ar fi ridicarea greutăților) și efectul acestora asupra somnului sunt mai limitate. Din numărul mic de studii care au fost efectuate, se pare că exercițiile de rezistență pot fi, de asemenea, capabile să îmbunătățească somnul.

Ce efect au exercițiile fizice?

Deși cercetările arată clar că exercițiile fizice ne pot îmbunătăți somnul, oamenii de știință încă nu sunt pe deplin siguri cum anume fac acest lucru.

Ciclul somn-veghe al corpului nostru urmează o perioadă de aproximativ 24 de ore, care este controlată de un ,,ceas” intern al corpului.

Ca parte a acestui ciclu, seara este eliberat un hormon numit melatonină. Aceasta ne ajută să ne simțim obosiți. Exercițiile fizice din timpul zilei pot duce la o eliberare mai timpurie a melatoninei seara. Ea poate fi motivul pentru care persoanele care fac exerciții fizice adorm mai repede.

Citește și despre importanța sistemului imunitar toamna!ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]