vineri, decembrie 8, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Secretarul general adjunct al NATO: ”Vom continua să sprijinim Ucraina din punct...

Secretarul general adjunct al NATO: ”Vom continua să sprijinim Ucraina din punct de vedere militar, financiar și umanitar”

Războiul din Ucraina, deși oarecum mai tăcut decât la început, este încă prezent pe în viața ucrainenilor. Adevărata bătălie este cea a propagandei, în acest moment. Elveția reconsideră deja restricțiile față de oligarhii ruși. NATO, însă, nu își schimbă rețeta și discursul.

 

Mircea Geoană a avut mai multe declarații, în acest sens, cu privire la subiectul războiului din Ucraina, dar și de o eventuală apărare pe frontul estic.

„În această etapă a războiului putem constata că Federaţia Rusă stagnează în ofensiva sa din sudul şi din estul Ucrainei.

Vom continua să sprijinim Ucraina din punct de vedere militar, financiar şi umanitar.

Ucraina poate câştiga acest război, iar acest lucru este datorat atât bravurii, eroismului şi capacităţii de luptă şi rezilienţei poporului ucrainean, dar şi a sprijinului constant, de ani de zile, pe care NATO şi ţări din NATO l-au acordat acestui partener foarte important”, a spus Mircea Geoană.

„Pentru cei din regiunea Flancului Estic, inclusiv în România și a zonei Mării Negre, am avut o primă discuție despre postura NATO pe Flancul Estic.

Această discuție va continua la întâlnirea miniștrilor Apărării, iar liderii noștri, la Madrid, vor lua decizii cu privire la o postură de apărare și descurajare pe Flancul Estic, care să fie robustă, coerentă și pe termen lung”, a mai spus secretarul general adjunct al NATO.

„Suntem într-un proces în care vom evalua candidaturile, dacă vor fi depuse, și să sperăm că vom avea doi noi membri ai alianței noastre”, a spus Geoană.

ULTIMELE ARTICOLE

Evitarea conflictelor între părinți și copii

Evitarea conflictelor între părinți și copii. Relația de comunicare între părinte și copil nu este ferită de apariția și escadarea conflictelor. Poate părea exagerat,...

Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Președintele Senatului, Nicoale Ciucă, a făcut declarații de zile mari, în exclusivitate, la A7TV. Liderul Partidului Național Liberal este convins că formațiunea pe care...

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge!

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge! Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când...

Cât de greu este să crezi?

O Explorare a Credinței în Era Modernă Umanitatea în continuă evoluție, în care tehnologia avansată și progresele științifice deschid noi orizonturi, caută totuși răspuns la...