8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Emisiuni Alături de tine Se vindecă bolile cronice?

Se vindecă bolile cronice?

Prezent în cadrul emisiunii Alături de tine, doctorul Nicolae Dan, director al unui centru de medicină preventivă, a adus soluții pentru remisia bolilor cronice și pentru o sănătate fizică și psihică îmbunătățită.

 

Sursa Google

Peste 90% din bolile de inimă și între 50% și 80% din cancere sunt cauzate de un stil de viață dezordonat și nesănătos. Noile cercetări medicale vin și cu statistici îmbucurătoare, dacă alegi să ai grijă de sănătatea ta și să previi, înainte să fie nevoie să tratezi.

În cazul bolilor cronice, vindecarea depinde în proporție de 50% de nutriție și 25% la sută de exerciții fizice.

Un grup de cercetători de la Universitatea Newcastle și de la Universitatea Glasgow au demonstrat că în cazul a peste 70% dintre diabeticii care urmează un tratament obișnuit pentru această afecțiune, dar care au slăbit dramatic, glicemia și hemoglobina glicozilată au revenit la parametrii normali.

Totodată, cercetătorii au stabilit să nu denumească această schimbare VINDECARE pentru ca cei suferinzi să nu revină la vechile obiceiuri care le-au afectat sănătatea prima dată, ci doar REMISIE.

Întrebat de Alina Ilioi Mureșan, gazda emisiunii, cum ne putem menține sănătoși și feriți de bolile cronice, Dr. Nicolae Dan a venit cu următoarele sugestii:

1. Dieta trebuie să fie cât mai aproape de starea naturală a alimentelor, cât mai puțin procesate și fără zahar adăugat

2. Consumul de grăsimi, în mod special de ulei, trebuie să fie cât mai redus

3. Exercițiu fizic – orice pas pe care îl facem, contează!

4. Controlul stresului

5. Suport social – Nu doar să fim iubiți, ci să și iubim pentru că ”Este mai ferice să dăm decât să primim” (Apostolul Pavel)

Sourcea7tv


ULTIMELE ARTICOLE

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională Pentru creșterea inteligenței emoționale trebuie să se implice chiar elevii. Nu este suficient ca doar alții să...

Dezvoltarea inteligenței emoționale

Dezvoltarea inteligenței emoționale. Anii de școală reprezintă timpul propice pentru copii în vederea dezvoltării inteligenței emoționale, cu urmări în carieră sau viața personală. Idei practice...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]