miercuri, februarie 21, 2024
Acasă Emisiuni Alături de tine Se vindecă bolile cronice?

Se vindecă bolile cronice?

Prezent în cadrul emisiunii Alături de tine, doctorul Nicolae Dan, director al unui centru de medicină preventivă, a adus soluții pentru remisia bolilor cronice și pentru o sănătate fizică și psihică îmbunătățită.

 

Sursa Google

Peste 90% din bolile de inimă și între 50% și 80% din cancere sunt cauzate de un stil de viață dezordonat și nesănătos. Noile cercetări medicale vin și cu statistici îmbucurătoare, dacă alegi să ai grijă de sănătatea ta și să previi, înainte să fie nevoie să tratezi.

În cazul bolilor cronice, vindecarea depinde în proporție de 50% de nutriție și 25% la sută de exerciții fizice.

Un grup de cercetători de la Universitatea Newcastle și de la Universitatea Glasgow au demonstrat că în cazul a peste 70% dintre diabeticii care urmează un tratament obișnuit pentru această afecțiune, dar care au slăbit dramatic, glicemia și hemoglobina glicozilată au revenit la parametrii normali.

Totodată, cercetătorii au stabilit să nu denumească această schimbare VINDECARE pentru ca cei suferinzi să nu revină la vechile obiceiuri care le-au afectat sănătatea prima dată, ci doar REMISIE.

Întrebat de Alina Ilioi Mureșan, gazda emisiunii, cum ne putem menține sănătoși și feriți de bolile cronice, Dr. Nicolae Dan a venit cu următoarele sugestii:

1. Dieta trebuie să fie cât mai aproape de starea naturală a alimentelor, cât mai puțin procesate și fără zahar adăugat

2. Consumul de grăsimi, în mod special de ulei, trebuie să fie cât mai redus

3. Exercițiu fizic – orice pas pe care îl facem, contează!

4. Controlul stresului

5. Suport social – Nu doar să fim iubiți, ci să și iubim pentru că ”Este mai ferice să dăm decât să primim” (Apostolul Pavel)

Sourcea7tv

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...