8.5 C
București
miercuri, 12 mai 2021
Acasă Emisiuni Alături de tine Se vindecă bolile cronice?

Se vindecă bolile cronice?

Prezent în cadrul emisiunii Alături de tine, doctorul Nicolae Dan, director al unui centru de medicină preventivă, a adus soluții pentru remisia bolilor cronice și pentru o sănătate fizică și psihică îmbunătățită.

 

Sursa Google

Peste 90% din bolile de inimă și între 50% și 80% din cancere sunt cauzate de un stil de viață dezordonat și nesănătos. Noile cercetări medicale vin și cu statistici îmbucurătoare, dacă alegi să ai grijă de sănătatea ta și să previi, înainte să fie nevoie să tratezi.

În cazul bolilor cronice, vindecarea depinde în proporție de 50% de nutriție și 25% la sută de exerciții fizice.

Un grup de cercetători de la Universitatea Newcastle și de la Universitatea Glasgow au demonstrat că în cazul a peste 70% dintre diabeticii care urmează un tratament obișnuit pentru această afecțiune, dar care au slăbit dramatic, glicemia și hemoglobina glicozilată au revenit la parametrii normali.

Totodată, cercetătorii au stabilit să nu denumească această schimbare VINDECARE pentru ca cei suferinzi să nu revină la vechile obiceiuri care le-au afectat sănătatea prima dată, ci doar REMISIE.

Întrebat de Alina Ilioi Mureșan, gazda emisiunii, cum ne putem menține sănătoși și feriți de bolile cronice, Dr. Nicolae Dan a venit cu următoarele sugestii:

1. Dieta trebuie să fie cât mai aproape de starea naturală a alimentelor, cât mai puțin procesate și fără zahar adăugat

2. Consumul de grăsimi, în mod special de ulei, trebuie să fie cât mai redus

3. Exercițiu fizic – orice pas pe care îl facem, contează!

4. Controlul stresului

5. Suport social – Nu doar să fim iubiți, ci să și iubim pentru că ”Este mai ferice să dăm decât să primim” (Apostolul Pavel)

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

MIHAI TRĂISTARIU, surpriză inedită în platoul Fresh Acces

Mihai Trăistariu, cântărețul care deține un număr record de participări la Eurovision, și-a dezvoltat o pasiune din a descoperi talente în materie de muzică.   Artistul...

Adevărul despre vaccinurile anti-Covid-19

Medicul infecționist Laurențiu Stratan, prezent la FRESH ACCES, a dezvăluit cum funcționează fiecare vaccin și care pot fi efectele adverse.   ”La Astra Zeneca -tehnologia este...

TEODOR MELEȘCANU: România plătește și acum la UE o contribuție anuală care sare de un miliard de Euro

Teodor Meleșcanu, fost ministru de externe, a vorbit, la A7TV, cu ocazia Zilei Europei, despre dezavantajele pe care le-a adus cu sine aderarea României...

MIHAI GĂINUȘĂ, de la telefonist la om de radio și televiziune

Mihai Alexandru Găinușă, numit de prieteni și Mișu Găinușă, a fost invitatul Natașei Culea în platoul emisiunii BookMedia.   Mereu o prezență tonică și ironică, Mihai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?