8.5 C
București
marți, 7 februarie 2023
Acasă Emisiuni La zi Se va retrage Vladimir Putin de la conducerea Rusiei?

Se va retrage Vladimir Putin de la conducerea Rusiei?

Se va retrage Vladimir Putin de la conducerea Rusiei? Liderul de la Kremlin ar urma să cedeze puterea la finalul anului, dar până la plecarea din funcție, pregătește un război de uzură pe termen lung. Totul se întâmplă după ce a realizat că nu va putea prelua rapid controlul asupra Ucrainei. Rusia pare să piardă și războiul energetic în fața Europei.

Update cu privire la situația războiului din Ucraina

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, le-a cerut sâmbătă preoţilor să se implice mai mult în campania militară din Ucraina, să-i mobilizeze pe enoriaşi pentru ca aceştia să strângă echipamente şi alimente pentru soldaţi, ba chiar să se ducă pe front pentru a le oferi sprijin spiritual, transmite EFE, conform Agerpres.

„Dacă spunem că biserica este alături de poporul său, fiecare parohie trebuie să-i ajute pe cei aflaţi în prima linie. Trebuie să ne mobilizăm enoriaşii pentru ca aceştia să strângă echipamente şi alimente”, a declarat Kirill, citat de agenţia oficială RIA Novosti, cu prilejul unei reuniuni cu reprezentanţii clerului la Catedrala Epifaniei din Moscova.

Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse nu s-a mulţumit doar să ceară ajutor material pentru participanţii la invazia Rusiei în Ucraina, ci le-a cerut preoţilor să se ducă pe front pentru a le oferi sprijin spiritual soldaţilor.

Se va retrage Vladimir Putin de la conducerea Rusiei?

În emisiunea ”La zi” cu Flori Stoian, Virgil Bălăceanu, general (r), răspunde la această întrebare:

”Anul 2023 va fi un an al războiului. Cel puțin în prima jumătate. Dar există probabilitatea să se întindă pe tot parcursul anului în funcție de evoluția situației militare în sud-estul Ucrainei. Nu văd niciun motiv pentru care s-ar retrage Putin, iar o lovitură de stat este imposibilă. Nu uitați că se bucură de popularitate. Nu uitați că au reușit să anexeze ilegal patru regiuni, nu complete, din Ucraina.”

Aici poți urmări întreaga emisiune:ULTIMELE ARTICOLE

Despre embargoul produselor petroliere

Despre embargoul produselor petroliere. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a discutat cu toţi marii importatori care activează în ţara noastră şi a primit asigurări că...

Larisa Iordache, gimnasta care promovează terapia psihologică

Larisa Iordache, gimnasta care promovează terapia psihologică. Ea este o gimnastă română, medaliată olimpică, mondială și europeană, câștigătoare a medaliei de bronz în proba...

Când poate fi apatia un aliat și când nu?

Când poate fi apatia un aliat și când nu? Ce este apatia și cum poate ea să ne ajute sau să ne distrugă sistemul...

Este adevărul relativ?

Este adevărul relativ? Ce reprezintă adevărul? Cum putem știi tot adevărul? Adevărul reprezintă tematica cea mai aprinsă în discuțiile dintre orice fel de persoane...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]