joi, iulie 18, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Se amână plata ratelor?

Se amână plata ratelor?

Băncile din România au decis, la nivel de sistem, să amâne plata ratelor pentru unele credite, pe o perioada determinată, a anunțat Adrian Vasilescu, consultant de strategie în cadrul Băncii Naționale a României (BNR), citat de sursele de presă.

Potrivit oficialului BNR, urmează ca fiecare bancă să își anunțe clienții.

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, a anunțat că poartă discuții cu mediul bancar pentru ca debitorii care au rate la bănci să poată plăti cu întârziere, date fiind dificultățile generate de criza epidemiei de Covid-19.

„Avem discuții cu sistemul bancar să amâne plata cu două-trei luni a ratelor”, a spus ministrul Florin Cîțu, precizând că reprezentanții băncilor au răspuns pozitiv apelului făcut de guvern pentru găsirea de soluții în vederea ajutorării populației.

Întrebat dacă această amânare de plată ar fi doar pentru cei aflați în carantină sau pentru categorii mai largi de cetățeni, Cîțu a spus că nu știe încă, deoarece discuțiile nu au fost finalizate.

Ministrul de resort a arătat că se află în discuții și cu mediul de afaceri pentru găsirea de soluții și pentru companii, fiind luate în calcul măsuri fiscale care să îi sprijine pe întreprinzători.

Florin Cîțu a precizat că se vor face „injectări de lichidități”, astfel încât să se asigure plata salariilor, a pensiilor și a ajutoarelor sociale.

El a făcut apel la populație să folosească plățile online.

Banca Transilvania și-a notificat, deja, clienții în data de 14 martie referitor la extinderea perioadei de grație pentru cardurile de credit, până în luna mai, în contextul epidemiei de coronavirus din România.

Instituția a comunicat, într-un mesaj transmis clienților care dețin astfel de carduri, următoarele:

„Dorim să te scutim de drumuri la bancă și extindem perioada de grație la cardul tău (…) până în luna mai.
Astfel, nu mai ai obligație de plată în lunile martie și aprilie.
Prima obligație de plată o vei avea între 1 și 25 mai, așa cum vei regăsi informațiile în extrasul de cont.”

Sourcebursa.ro
Articolul precedent16 MARTIE ÎN ISTORIE
Articolul următorTeleșcoală la TVR și online

ULTIMELE ARTICOLE

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...