Scriitoarea care s-a născut în urma unui viol. A fost abandonată la un leagăn de copii după ce s-a născut în urma unui viol. Avea 2 ani când o familie din Constanța s-a hotărât să o adopte. Mama adoptivă s-a stins când Mălina avea doar 6 ani și din păcate ajunge din nou la orfelinat. Astăzi, Mălina este o scriitoare apreciată și mamă a doi copii.

Povestea Mălinei Björklund Penciu

Mălina a fost dusă în Fetești, la Leagănul de copii între 0 si 3 ani. A stat acolo între anii 1976 – 1978. La vârsta de doi ani Mălina a fost adoptată. Nimerește într-o familie de oameni simpli, dar iubitori. Căsătoriți de peste 15 ani, părinții ei aveau o fabuloasă relație de prietenie, de iubire. Erau suflete pereche. Mama ei adoptivă însă moare când Mălina avea 6 ani. Urmează niște ani foarte grei. Asistă neputincioasă la degradarea psihică a tatălui ei, care lucra într-o carieră de piatra, pleca dimineața venea seara. Tatăl adoptiv nu reușește să treacă peste pierderea soției și teama de a fi lăsat singur cu un copil. Rămâne același om bun și iubitor, dar începe să bea, este din ce in ce mai mult plecat, Mălina petrece foarte mult timp singură. Urmează după câțiva ani o nouă relație a tatălui adoptiv, cu o femeie care avea la rândul ei o fată, cu câțiva ani mai mare. Cumva, pentru Malina nu mai este un loc bun acasă, așa că tatăl adoptiv o duce la orfelinat, trăind astfel al doilea abandon. De ziua ei la vârsta de 10 ani în 1987 Mălina ajunge din nou într-o instituție a statului de data aceasta la Constanța. La Casa de Fete erau 250 de fete în acel moment între 6 și 18 ani. Era un loc civilizat, comparativ cu alte orfelinate, unul dintre cele mai bune din țară, încadrat la recuperabili 100% (categoria cea mai buna). Dar abuzuri tot erau, tot era foame, bătaie, frică, singurătate.

Familia din Cipru

Primii străini care au vizitat căminul, după  revoluție, erau din Cipru. Mălina avea 14 ani când o  doamnă din Cipru, Vasiliki, a dorit să o înfieze. Dar sistemul de adopție la acel moment era un haos, femeia a plătit aproape 10.000 de dolari pentru procedura de adopție, care a eșuat, pentru că vârsta dintre adoptator și adoptat nu era de minim 18 ani. Desigur, acest detaliu era evident înca din primul moment, dar probabil cineva a profitat de buna credință a oamenilor, pentru a încasa acești bani. Din pricina procedurii de adopție, care era în curs, Mălinei nu i se permite să dea treapta (examenul de capacitate), considerându-se că oricum va pleca în Cipru. Doar că adopția eșuează, iar ea nu intră la liceu, așa că a fost distribuită automat la o școală complementară de panificație. A fost atât de disperată încât a vrut să se sinucidă. Și-a scris scrisoarea de adio și a plecat spre tren, vrând să se arunce pe șine. Decide în ultimul moment să renunțe, face un pact cu sine că va supraviețui și învață pe rupte ca să-și decidă singură destinul.

Scriitoarea care s-a născut în urma unui viol

În emisiunea ”Spune-mi cum” cu realizatoarea Antonia Fudulu, Mălina răspunde la o întrebare grea: Realizatoare: Dacă s-ar întâmpla să vă cunoașteți tatăl într-o bună zi, ce i-ați spune? Mălina Björklund Penciu: L-aș îmbrățișa. L-am întâlnit să zic așa de multe ori în stările contemplative. În stările în care sunt cu mine. În spirit. Și atunci îi scriu. I-am scris multe scrisori. Aici poți urmări întreaga emisiune: