8.5 C
București
vineri, 3 aprilie 2020
Acasă Editoriale Actualitate Teleșcoală la TVR și online

Teleșcoală la TVR și online

Elevii care se pregătesc pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat pot urmări începând de astăzi, 16 martie, cursurile de Teleșcoală organizate de TVR în contextul închiderii școlilor din cauza noului coronavirus COVID-19, notează Agerpres.

În săptămâna 16 – 22 martie, școlile din România rămân închise, asa cum au decis autoritățile.

Potrivit sursei citate, pentru elevii de clasa a VIII-a, cursurile de Teleșcoală au loc dimineața (de la ora 09:00 – Limba și literatura română, de la 09:30 – Matematică), iar pentru cei de clasa a XII-a – după-amiaza (de la 15:00 – Limba și literatura română și de la 15:30 – Matematică), pe canalul TVR 2, potrivit programului TV, citat de Agerpres.

Pentru clasa a XII-a au loc două lecții săptămânale de Română și Matematică și câte o lecție pe săptămână de Biologie, Chimie, Fizică, Istorie și Geografie.

Cursurile pot fi urmărite de luni până vineri, atât la TVR 2, cât și online, pe canalul de YouTube al TVR și pe site-ul www.tvr.ro, iar predarea se va face după manualele aprobate de Ministerul Educației și Cercetării.

Inspectoratele Școlare Județene și Casele Corpului Didactic, susținute prin infrastructura proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” – CRED -, au posibilitatea de a încărca în cloud (spațiu virtual de stocare) resurse educaționale deschise, care pot fi accesate de către toți elevii și profesorii din România, mai notează Agerpres.

Creșele, grădinițele, școlile primare și gimnaziale, liceele și școlile profesionale și-au întrerupt cursurile începând de miercuri și până pe data de 22 martie, după cum a decis Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Măsura ar putea fi prelungită în funcție de situație.

Articolul precedentSe amână plata ratelor?
Articolul următorRomânia, între două crize

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

REȚETA A LA FABIEN ”PRĂJITURĂ CU MERE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT”

Cum sună un desert sănătos? Deși paradoxală, această formulare este adevărată, iar noi vă putem iniția în arta preparării unui desert mai sănătos decât...

Când s-ar putea relaxa restricțiile în România?

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a spus că vârful pandemiei de coronavirus va fi atins, în România, în a doua jumătate a lunii aprilie când...

3 APRILIE ÎN ISTORIE

Sărbătorită în fiecare an la 3 aprilie, Ziua Jandarmeriei Române marchează data la care, în anul 1850, domnul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica (1849-1853), a...

A plecat la facultate cu o bucată de mămăligă și 100 de lei

Leon Dănăilă, invitatul colegei noastre Laura Manciu în platoul emisiunii OAMENI ȘI PĂRERI s-a născut la 1 iulie 1933 la Darabani în județul Botoșani,...

COMENTARII RECENTE