joi, iulie 18, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Teleșcoală la TVR și online

Teleșcoală la TVR și online

Elevii care se pregătesc pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat pot urmări începând de astăzi, 16 martie, cursurile de Teleșcoală organizate de TVR în contextul închiderii școlilor din cauza noului coronavirus COVID-19, notează Agerpres.

În săptămâna 16 – 22 martie, școlile din România rămân închise, asa cum au decis autoritățile.

Potrivit sursei citate, pentru elevii de clasa a VIII-a, cursurile de Teleșcoală au loc dimineața (de la ora 09:00 – Limba și literatura română, de la 09:30 – Matematică), iar pentru cei de clasa a XII-a – după-amiaza (de la 15:00 – Limba și literatura română și de la 15:30 – Matematică), pe canalul TVR 2, potrivit programului TV, citat de Agerpres.

Pentru clasa a XII-a au loc două lecții săptămânale de Română și Matematică și câte o lecție pe săptămână de Biologie, Chimie, Fizică, Istorie și Geografie.

Cursurile pot fi urmărite de luni până vineri, atât la TVR 2, cât și online, pe canalul de YouTube al TVR și pe site-ul www.tvr.ro, iar predarea se va face după manualele aprobate de Ministerul Educației și Cercetării.

Inspectoratele Școlare Județene și Casele Corpului Didactic, susținute prin infrastructura proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” – CRED -, au posibilitatea de a încărca în cloud (spațiu virtual de stocare) resurse educaționale deschise, care pot fi accesate de către toți elevii și profesorii din România, mai notează Agerpres.

Creșele, grădinițele, școlile primare și gimnaziale, liceele și școlile profesionale și-au întrerupt cursurile începând de miercuri și până pe data de 22 martie, după cum a decis Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Măsura ar putea fi prelungită în funcție de situație.

Articolul precedentSe amână plata ratelor?
Articolul următorRomânia, între două crize

ULTIMELE ARTICOLE

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...