8.5 C
București
vineri, 3 iulie 2020
Acasă Editoriale Actualitate Teleșcoală la TVR și online

Teleșcoală la TVR și online

Elevii care se pregătesc pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat pot urmări începând de astăzi, 16 martie, cursurile de Teleșcoală organizate de TVR în contextul închiderii școlilor din cauza noului coronavirus COVID-19, notează Agerpres.

În săptămâna 16 – 22 martie, școlile din România rămân închise, asa cum au decis autoritățile.

Potrivit sursei citate, pentru elevii de clasa a VIII-a, cursurile de Teleșcoală au loc dimineața (de la ora 09:00 – Limba și literatura română, de la 09:30 – Matematică), iar pentru cei de clasa a XII-a – după-amiaza (de la 15:00 – Limba și literatura română și de la 15:30 – Matematică), pe canalul TVR 2, potrivit programului TV, citat de Agerpres.

Pentru clasa a XII-a au loc două lecții săptămânale de Română și Matematică și câte o lecție pe săptămână de Biologie, Chimie, Fizică, Istorie și Geografie.

Cursurile pot fi urmărite de luni până vineri, atât la TVR 2, cât și online, pe canalul de YouTube al TVR și pe site-ul www.tvr.ro, iar predarea se va face după manualele aprobate de Ministerul Educației și Cercetării.

Inspectoratele Școlare Județene și Casele Corpului Didactic, susținute prin infrastructura proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” – CRED -, au posibilitatea de a încărca în cloud (spațiu virtual de stocare) resurse educaționale deschise, care pot fi accesate de către toți elevii și profesorii din România, mai notează Agerpres.

Creșele, grădinițele, școlile primare și gimnaziale, liceele și școlile profesionale și-au întrerupt cursurile începând de miercuri și până pe data de 22 martie, după cum a decis Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Măsura ar putea fi prelungită în funcție de situație.

Articolul precedentSe amână plata ratelor?
Articolul următorRomânia, între două crize

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

A7TV prezentă pe aplicația Orange TV GO! Pe ce rețele de cablu ne puteți urmări?

Urmărește oriunde și oricând a7tv, canalul cu emisiuni de suflet, informații obiective, specialiști și profesioniști din toate domeniile, totul pentru starea ta de bine! Echipa...

REȚETA A LA FABIEN: CHEC DE VARĂ

Checul nu este întotdeauna dulce. Poate fi și sărat, cremos, pufos, dar mai ales delicios, astfel încât să te lingi pe degete. Ingrediente: 200 g făină 100...

Anunțul făcut de Nelu Tătaru referitor la pacienții care nu mai vor să stea în spital

Ministrul Sănătății a explicat că pacienții asimptomatici și cei internați cu forme ușoare, dar care nu mai doresc să stea în spital, se pot...

Vladimir Putin a devenit președinte pe viață! Ce regiune l-a sfidat pe fostul ofițer KGB?

Revizuirea Constituţiei Rusiei a fost validată în proporţie de 77,92%, iar acest lucru îi permite lui Vladimir Putin să rămână la putere până în...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?