8.5 C
București
marți, 16 august 2022
Acasă Editoriale Actualitate Schimb dur de replici între Emilia Șercan și Ecaterina Andronescu

Schimb dur de replici între Emilia Șercan și Ecaterina Andronescu

Emilia Șercan, jurnalista care a strâns probele necesare pentru desființarea școlii doctorale a Academiei de Poliție și Ecaterina Andronescu, ministru al Educației în perioada înființării școlii doctorale a Academiei de Poliție, s-au confruntat, în emisiunea ”La zi” cu Flori Stoian, pe tema ultimelor plagiate descoperite în cazul angajaților Ministerului de Interne.

 

Jurnalista Emilia Șercan a publicat 29 de anchete care au dezvăluit plagiate în tezele de doctorat de la Academia de Poliție București.

”Sunt atâtea organisme de suport pe care Ministerul Educației le are. Toate ar fi trebuit să intervină și să supravegheze, din timp, asupra lucrurilor ce se întâmplau acolo astfel încât să nu permită să se mai întâmple.

Am scris că Academia de Poliție este la un pas de implozie și, probabil, asta s-ar fi întâmplat, mai devreme sau mai târziu.

Este în neregulă că autoritățile au trenat atâta timp. După 6 ani de dezvăluiri constante, Ministerul de Interne ia decizia să desființeze aceste școli doctorale care au adus un mare deserviciu de imagine Academiei de Poliție”, a declarat jurnalista pentru A7TV.

În replică, fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a comentat:

”Prima responsabilitate trebuie căutată în Universitate. Este a conducătorului de doctorat, a școlii doctorale și a universității care, dacă știe că are o problemă undeva, trebuie să o rezolve local, la nivel de universitate”

Jurnalista Emilia Șercan a concluzionat, în opoziție față de fostul ministru:

”Eu am altă optică și eu nu cred că fără intervenția ministerului, când lucrurile sunt într-un derapaj teribil, pot să fie redresate.

Intervenția ministerului trebuia să existe, să intervină și să încerce să stopeze, să limiteze, să vadă ce poată să facă pentru a readuce ,în limitele legale, funcționarea instituției. Și asta nu s-a întâmplat în cazul Academiei de Poliției”

Pentru a urmări schimbul de replici, accesează link-ul de mai jos:

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

Ce mesaj a transmis premierul României cu ocazia zilei Marinei și a Forțelor Navale Române?

”Ziua Marinei Române și a Forțelor Navale Române, sărbătoare a marinarilor militari și civili, a constructorilor navali și a lucrătorilor portuari, are valoare de...

Delegație SUA, în vizită în Taiwan, după cea a lui Nancy Pelosi

Vizita celor cinci persoane - un senator și patru reprezentanți, democrați și republicani - care este programată să dureze până luni, potrivit Institutului American...

Letonia dorește limitarea folosirii limbii ruse

În timp ce referendumul a confirmat dorința locuitorilor de a avea letona ca unică limbă de stat, ministrul Justiției, Janis Bordans, a subliniat că...

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...