8.5 C
București
sâmbătă, 10 decembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Scade rata criminalității, dar crește numărul abuzurilor domestice

Scade rata criminalității, dar crește numărul abuzurilor domestice

Statisticile Poliției Române arată că numărul abuzurilor în familie se acutizează în perioada de izolare.

Autoritățile au constatat că, în luna martie, rata criminalității a scăzut, dar sunt și două excepții – violența domestică, unde s-au înregistrat mai multe sesizări decât în aceeași perioadă din 2019, și ultrajul, unde au fost de două ori mai multe cazuri.

Datele Poliției Române arată că în martie anul acesta numărul infracțiunilor sesizate a fost cu 14,6% mai mic față de valorile înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut.

O scădere importantă e contabilizată în privința furturilor – aproape 20%, procent înregistrat și în cazul tâlhăriilor.

Scăderi – la infracțiunile cu violență.

Au fost cu 9% mai puține fapte de lovire, la infracțiunile stradale s-au înregistrat cu aproape 27% mai puține cazuri, iar în privința tentativelor de omor scăderea este de o treime raportat la martie anul trecut.

Cea mai importantă scădere este în privința accidentelor rutiere – cu 31% mai puține, explicația fiind restricționarea libertății de mișcare, combinată cu numărul crescut de filtre mixte.

Excepția de la regula criminalității în scădere este în privința violenței în familie.

Au fost înregistrate cu 2,3% mai multe sesizări din partea femeilor care au reclamat că sunt agresate de partenerii de viață sau că aceștia îi agresează pe copii.

O creștere este constatată și în privința ordinelor de protecție provizorie emise de polițiști luna trecută, însă în instanțe au ajuns sensibil mai puține solicitări.

SourceDigi24


ULTIMELE ARTICOLE

Familia Dărvășan încheie anul cu un nou album de muzică

Familia Dărvășan încheie anul cu un nou album de muzică creștină 100% original. Ramona Și Cornel Dărvășan formează o familie de peste 3 ani....

Lupta împtriva anxietății

Lupta împtriva anxietății este un proces cu care ne confruntăm zilnic pentru a nu cădea în capcana depresiei. Ce putem face cu strezul și...

România nu va intra în Schengen

România nu va intra în Schengen! Extinderea Spațiului Schengen nu va avea loc pentru România și Bulgaria. Ministrul austriac de interne Gerhard Karner a...

Părintele poate crește sau micșora stima copilului

Părintele poate crește sau micșora stima copilului. Mesajele pe care adulții le transmit copiilor sunt internalizate, într-un fel sau altul. Ele devin o parte...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]