miercuri, iulie 17, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Scade rata criminalității, dar crește numărul abuzurilor domestice

Scade rata criminalității, dar crește numărul abuzurilor domestice

Statisticile Poliției Române arată că numărul abuzurilor în familie se acutizează în perioada de izolare.

Autoritățile au constatat că, în luna martie, rata criminalității a scăzut, dar sunt și două excepții – violența domestică, unde s-au înregistrat mai multe sesizări decât în aceeași perioadă din 2019, și ultrajul, unde au fost de două ori mai multe cazuri.

Datele Poliției Române arată că în martie anul acesta numărul infracțiunilor sesizate a fost cu 14,6% mai mic față de valorile înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut.

O scădere importantă e contabilizată în privința furturilor – aproape 20%, procent înregistrat și în cazul tâlhăriilor.

Scăderi – la infracțiunile cu violență.

Au fost cu 9% mai puține fapte de lovire, la infracțiunile stradale s-au înregistrat cu aproape 27% mai puține cazuri, iar în privința tentativelor de omor scăderea este de o treime raportat la martie anul trecut.

Cea mai importantă scădere este în privința accidentelor rutiere – cu 31% mai puține, explicația fiind restricționarea libertății de mișcare, combinată cu numărul crescut de filtre mixte.

Excepția de la regula criminalității în scădere este în privința violenței în familie.

Au fost înregistrate cu 2,3% mai multe sesizări din partea femeilor care au reclamat că sunt agresate de partenerii de viață sau că aceștia îi agresează pe copii.

O creștere este constatată și în privința ordinelor de protecție provizorie emise de polițiști luna trecută, însă în instanțe au ajuns sensibil mai puține solicitări.

SourceDigi24

ULTIMELE ARTICOLE

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...

Cele mai importante versete din Biblie pe care să le memorezi

Selectarea celor mai importante versete din Biblie este subiectivă și poate varia în funcție de interpretare și context. Însă, iată câteva dintre versetele considerate...