vineri, decembrie 1, 2023
Acasă Editoriale Spiritualitate Șapte, semnul lui Dumnezeu?

Șapte, semnul lui Dumnezeu?

Este cifra șapte semnul lui Dumnezeu? De-a lungul timpului s-au găsit tot felul de explicații. Care este realitatea? Putem avea explicații concludente într-o lume plină de cifra șapte?

Șapte minuni

Unui grup de elevi i s-a cerut să recompună lista celor şapte minuni ale lumii, adaptată timpurilor pe care le trăim. Au existat multe diferenţe, dar iată minunile care au obţinut calificative maxime: Piramidele din Egipt, Taj Mahal, Marele Canion, Canalul Panama, Empire State Building, Basilica San Pietro din Roma, Marele Zid Chinezesc.

În timp ce se citea lista, profesorul a observat că o elevă încă mai scria. Acesta a întrebat-o dacă are dificultăţi şi eleva a răspuns: „E atât de greu să decizi. Sunt atâtea minuni pe lume!”. Profesorul a întrebat-o dacă o poate ajuta. Eleva a ezitat puţin şi apoi a răspuns: „Cred că cele şapte minuni ale lumii sunt: a vedea, a auzi, a mângâia, a savura, a simţi, a râde, a iubi.” Colegii au rămas înmărmuriți. Aceste lucruri sunt aşa de simple încât nici nu ne dăm seama cât sunt de minunate.

Cifra șapte este simbolul perfecțiunii divine, al desăvârșirii lui Dumnezeu. El a creat Pământul în șase zile, iar în ziua a șaptea s-a odihnit. Încă de la creațiune Dumnezeu ne-a introdus ideea de săptămână ca timp, care are șapte zile, ultima fiind ziua de odihnă.

Semnul lui Dumnezeu

În Exod 20:8-11 stă scris: „Adu-ți aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfințești. Să lucrezi șase zile și să-ți faci lucrul tău. Dar ziua a șaptea este ziua de odihnă închinată Domnului Dumnezeului tău: să nu faci nicio lucrare în ea, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici vita ta, nici străinul care este în casa ta. Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea, și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o.”

Această poruncă este valabilă și astăzi. Oare mai știm să ne bucurăm de acest dar din partea lui Dumnezeu?

În Vechiul Testament, folosind numărul șapte, Dumnezeu a stabilit reguli pe pământ. Apar numeroase sărbători: ziua a șaptea, a sâmbetei, săptămâna a șaptea, a cincizecimii, luna a șaptea, sărbătoarea corturilor, anul al șaptelea, încetarea lucrului și odihna pământului. Sfeșnicul din cortul întâlnirii avea șapte brațe, zidul Ierihonului a fost înconjurat de șapte preoți care sunau din șapte trâmbițe în ziua a șaptea.

În Noul Testament Domnul Isus Hristos ne spune să ne iertăm aproapele de șaptezeci de ori câte șapte. În Apocalipsa avem șapte epistole adresate celor șapte biserici, șapte stele, șapte peceți, șapte îngeri cu șapte trâmbițe, șapte potire ale mâniei lui Dumnezeu.

Cifra șapte și lumea noastră

Cifra șapte este simbolul plenitudinii lui Dumnezeu. Nu întâmplător în jurul acestei cifre se învârte întreg Universul:

 • Curcubeul are șapte culori: roșu, oranj, galben, verde, albastru, indigo, violet, toate întâlnindu-se sub acronimul ROGVAIV
 • 7 continente: Europa, America de Nord, America de Sud, Africa, Asia, Australia și Antarctida
 • 7 planete: Mercur, Venus, Pământ, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus și Neptun
 • 7 stadii ale dezvoltării omului: embrionul, fătul, sugarul, copilul, adolescentul, adultul și bătrânul
 • cerul este împărțit în 7 straturi: atmosfera, exosferă, ionosferă, termosfera, mezosferă, stratosfera şi troposferă.
 • 7 note muzicale: do, re, mi, fa, sol, la, si care, îmbinându-se, redau cele mai frumoase melodii.
 • 7 perioade ele elementelor chimice în tabelul lui Mendelev.
 • 7 minuni ale lumii antice, 7 minuni ale evului mediu, 7 minuni naturale ale lumii.
 • 7 virtuți ale omului: smerenia, dărnicia, bunătatea, răbdarea, modestia, cumpătarea, blândețea. În contrast, cele 7 păcate majore sunt: lăcomia, desfrâul, avariția, invidia, mânia, lenea și trufia.

Potrivit studiilor științifice, șapte este numărul de ore pe care ar trebui să-l doarmă un om pe noapte. Deloc lipsit de importanță, buburuzele au câte șapte buline. Interesant cum le-a creat Dumnezeu, nu?

Cifra șapte este fără dar și poate semnul lui Dumnezeu, un semn între Dumnezeu și credincioșii săi. Cei care recunosc semnul lui Dumnezeu la sfârșitul timpului au promisiunea că: „Mielul (Isus), care stă în mijlocul scaunului de domnie, va fi Păstorul lor, îi va duce la izvoarele apelor vieții, și Dumnezeu va șterge orice lacrimă din ochii lor.” (Apocalipsa 7:17).

Articol realizat de Anca Iordache

 

6 COMENTARII

 1. ati uitat cel maI tare „argument” al dumnezeirii cifrei 7: cele 7 capete ale Balaurului si cele 7 capete ale Fiarei. 🙂

  „Semnul lui Dumnezeu” NU e o cifra, cum nici „semnul Fiarei NU e o cifra”. Daca in vechiul Babilon 66 era cifra lui ANU – Zeul Suprem, in Babilonul actual cu cele (G)7 capete si 10 coarne Zeul Suprem-Imparatul insusi al Babilonului cel Nou este 666, adica :” se va slavi pe sine mai presus de toti. (Dan.11:37)”

 2. cifrele sunt simple simboluri nu realitati intrinseci. sapte e un numar dintr-o infinitate desemnat cu un semn grafic distinct. numerologia se apropie de iudaismul vechi , nu are nici o baza stiintifica sau logica

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...