8.5 C
București
luni, 27 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Șapca și secolul 21

Șapca și secolul 21

Șapca sau moda bate filmul! Interviu cu Marieta Kojanov cea care și-a transformat pasiunea într-o afacere.

Moda bate filmul

Gavroche, Greekfish, Sherlock Holmes sunt denumiri pentru care am avea oricând o explicaţie. Ce te faci însă, când auzi despre Komitka Kapa, Pachork, Newsboy, Bakerboys. Ai impresia că se derulează fie un film, fie un jurnal de ştiri, nu-i așa?

Ei bine, moda bate filmul, dacă putem parafraza o vorbă celebră. Ne referim strict la modele de şepci, care dăinuie de secole şi se reinventează în funcţie de cerinţele pieţei. Ca să ajungi să le cunoşti, să le deosebeşti şi de ce nu să le asortezi vestimentaţiei de secol 21, îţi trebuie dincolo de atenţie, cu siguranţă şi pasiune.

Devenite unisex, şepcile îşi arogă însă în zilele noastre statutul de a da aerul de boem. Combinate cu o eşarfă, batistă sau de ce nu, bretele, vor conferi celui, sau celei care le poartă un suflu de eleganţă interbelică, pudrată de modernismul zilelor noastre.

Șapca sau pasiune transformată în afacere

Beretă, bască (o beretă cu marginile îndoite înăuntru), bonetă, chipiu, pălărie, voaletă sunt termeni pe care doar unii îi pot recita fără să greşească, dar să-i mai şi deosebească! Prezentă la emisiunea Smart Life, Marieta Kojanov, omul cu mâinile de aur şi cu imaginaţie debordantă, creator dar şi consilier de bun gust, ne oferă cea mai exclusivistă lecţie privind şepcile de manufactură. Când a pornit pe drumul antreprenoriatului, a optat pentru croitoria bespoke şi made to measure masculină.

Adică drumul greu al comenzilor personalizate, al detaliului până la cea mai mică cusătură, o chestiune de gust şi de ce nu, de voinţă. Pentru că îţi trebuie o răbdare şi o voinţă de fier să aşezi clinii şi liniile materialului, să consiliezi şi să te documentezi ore în şir, punând la lucru şi imaginaţia.

Dar pentru Marieta Kojanov, aceasta este cea mai fericită stare, când oamenii grăbiţi de pe stradă, se opresc din alergătura cotidiană să o întrebe pe doamna care poartă ştrengăreşte un Gavroche, dacă poate să le recomande şi lor magazinul.

Dacă doriţi o porţie sănătoasă de entuziasm, urmăriţi materialul de mai jos.

Articol realizat de Elena Banciu

Articolul precedentPungă doriți?
Articolul următorDurerile din neoplasmULTIMELE ARTICOLE

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...

Dormitul pe pernă sau fără pernă? Cum este mai bine pentru sănătatea ta?

Un somn calitativ ne influențează fiecare aspect al vieții. Prin urmare, este foarte important să înțelegem ce efecte benefice are somnul asupra stării de...

3 sfaturi utile pentru prevenirea urgențelor stomatologice

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o prioritate pentru persoanele de toate vârstele, însă mulți amână controlul stomatologic de rutină și intervențiile minore din diverse...

Președintele ANAF a vorbit despre evaziunea fiscală și controlul masiv ce urmează

Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente, ori case.   Lucian Heiuș,...