8.5 C
București
marți, 13 aprilie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Șapca și secolul 21

Șapca și secolul 21

Șapca sau moda bate filmul! Interviu cu Marieta Kojanov cea care și-a transformat pasiunea într-o afacere.

Moda bate filmul

Gavroche, Greekfish, Sherlock Holmes sunt denumiri pentru care am avea oricând o explicaţie. Ce te faci însă, când auzi despre Komitka Kapa, Pachork, Newsboy, Bakerboys. Ai impresia că se derulează fie un film, fie un jurnal de ştiri, nu-i așa?

Ei bine, moda bate filmul, dacă putem parafraza o vorbă celebră. Ne referim strict la modele de şepci, care dăinuie de secole şi se reinventează în funcţie de cerinţele pieţei. Ca să ajungi să le cunoşti, să le deosebeşti şi de ce nu să le asortezi vestimentaţiei de secol 21, îţi trebuie dincolo de atenţie, cu siguranţă şi pasiune.

Devenite unisex, şepcile îşi arogă însă în zilele noastre statutul de a da aerul de boem. Combinate cu o eşarfă, batistă sau de ce nu, bretele, vor conferi celui, sau celei care le poartă un suflu de eleganţă interbelică, pudrată de modernismul zilelor noastre.

Șapca sau pasiune transformată în afacere

Beretă, bască (o beretă cu marginile îndoite înăuntru), bonetă, chipiu, pălărie, voaletă sunt termeni pe care doar unii îi pot recita fără să greşească, dar să-i mai şi deosebească! Prezentă la emisiunea Smart Life, Marieta Kojanov, omul cu mâinile de aur şi cu imaginaţie debordantă, creator dar şi consilier de bun gust, ne oferă cea mai exclusivistă lecţie privind şepcile de manufactură. Când a pornit pe drumul antreprenoriatului, a optat pentru croitoria bespoke şi made to measure masculină.

Adică drumul greu al comenzilor personalizate, al detaliului până la cea mai mică cusătură, o chestiune de gust şi de ce nu, de voinţă. Pentru că îţi trebuie o răbdare şi o voinţă de fier să aşezi clinii şi liniile materialului, să consiliezi şi să te documentezi ore în şir, punând la lucru şi imaginaţia.

Dar pentru Marieta Kojanov, aceasta este cea mai fericită stare, când oamenii grăbiţi de pe stradă, se opresc din alergătura cotidiană să o întrebe pe doamna care poartă ştrengăreşte un Gavroche, dacă poate să le recomande şi lor magazinul.

Dacă doriţi o porţie sănătoasă de entuziasm, urmăriţi materialul de mai jos.

Articol realizat de Elena Banciu

Articolul precedentPungă doriți?
Articolul următorDurerile din neoplasm
ULTIMELE ARTICOLE

A trăit 40 de zile doar cu apă!

Invitatul Alinei Ilioi Mureșan în platoul emisiunii ALĂTURI DE TINE, Vasile Nemeș propune o inovație în domeniul detoxifierii și al slăbitului: postul cu apă....

Când va începe anul școlar 2021-2022?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comunicat duminică, 11 aprilie, într-o postare pe Facebook, că anul școlar 2021 – 2022 va începe pe 13 septembrie....

Director general al OMS: „Pandemia este departe de a se încheia”

Confuzia, automulţumirea şi inconsecvența în combaterea COVID-19 fac ca pandemia să fie departe de a se încheia, deși ea ar putea fi pusă sub...

13 APRILIE ÎN ISTORIE

Pe 13 aprilie 1930 se năștea Sergiu Nicolaescu, regizor, scenarist, actor și, după 1989, politician român. Este de departe cel mai prolific și mai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?