8.5 C
București
marți, 25 ianuarie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Au fost prelungite restricțiile în Capitală!

Au fost prelungite restricțiile în Capitală!

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a declarat vineri, 23 aprilie, că restricțiile care sunt în vigoare acum în București se vor prelungi pentru următoarele două săptămâni, dacă în acest interval rata de incidență a îmbolnăvirilor de COVID-19 rămâne mai mare de 3,5 la mia de locuitori. Prefectul a adăugat că în cazul în care rata de incidență scade sub 3,5 la mia de locuitori, restricțiile vor fi „regândite”.

 

Vineri, 30 aprilie, magazinele vor avea programul prelungit cu două ore și se vor închide la ora 20:00, iar în noaptea de Înviere circulația va fi liberă pentru cei care vor să meargă la slujbă.

Aceștia nu vor trebui să completeze declarații pe proprie răspundere, relatează Digi24.

Vineri, 23 aprilie rămân în vigoare restricțiile valabile: magazinele se închid la ora 18:00, iar circulația nu mai este permisă după ora 20:00 fără motive bine întemeiate, trecute în declarația pe proprie răspundere.

Măsura relaxărilor în domeniul HoReCa va fi luată numai la momentul când se va ajunge la 3,5 la mie sau sub 3 la mie, prag la care sunt și alte relaxări prevăzute.

Alin Stoica a declarat că sunt discuții cu reprezentanții HoReCa despre posibilitatea deschiderii pe baza certificatelor „verzi” (vaccinare sau testare) ale clienților, însă nu e clar cum se poate implementa practic o astfel de măsură.

În București, s-a vaccinat aproximativ 20% din populație. Numărul de vaccinări este însă în creștere în ultimele trei zile, depășind pragul de 13.500 de persoane pe zi, a spus Alin Stoica.

„Ritmul trebuie accelerat, pentru că dacă rămânem la acest plafon, nu o să ajungem să avem o imunizare suficient de mare până în toamnă, când ne-am dori să avem restricțiile eliminate cu totul”, a mai adăugat prefectul Capitalei.

Acesta a estimat că ar trebui să ajungem la un ritm de 30.000 de vaccinări pe zi la București, ca să putem să ne apropiem de o imunizare în masă înspre toamnă.

„Dacă se păstrează trendul și trecem peste sărbători fără probleme majore – și nu văd de unde ar putea să apară, pentru că lucrurile sunt destul de bine organizate – , atunci trendul se va menține și vom scădea sub 3 la mie, când începem ușor-ușor să redeschidem anumite lucruri”, a precizat Alin Stoica.

La o rată sub 3 la mie, restaurantele se pot deschide în interior la capacitatea de 30 la sută, dacă se ajunge sub 1,5, atunci pot fi deschise la 50 la sută capacitate, a reamintit Alin Stoica, potrivit Digi24.

SourceDigi24
Articolul precedent25 APRILIE ÎN ISTORIE
Articolul următorCum învingem violența?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

S-a încheiat greva șoferilor STB!

Angajații Societății de Transport București (STB) au suspendat acțiunea de protest și au reluat activitatea după cinci zile în care transportul public din Capitală...

Adrian Cioroianu: În privința educației, România a făcut pași înapoi, chiar și față de comunism

Adrian Cioroianu, om politic, istoric și scriitor român, este de părere că România este încă un stat tânăr adolescent și că, din acest motiv...

Scurtmetraj românesc premiat la 5 festivaluri de film

Filmul ”În așteptare” este scris, produs și regizat de Sabina Lisievici. Bazat pe o poveste reală, filmul spune povestea de dragoste tulburătoare trăită de...

Proteste violente la Bruxelles!

Au fost violențe, duminică, la Bruxelles, la proteste față de restricțiile impuse pentru limitarea infectărilor cu SARS-CoV-2. Manifestanții s-au apropiat de sediile instituțiilor Uniunii...