8.5 C
București
marți, 29 noiembrie 2022
Acasă Editoriale Sănătate S-a descoperit o nouă modalitate de tratare a cancerului

S-a descoperit o nouă modalitate de tratare a cancerului

Cancerul este afecțiunea care stârnește frica și chiar panica în oameni. De obicei aceasta apare în urma unui stil de viață nesănătos prin consumul diferitelor produse dăunătoare.

De-a lungul timpului, oamenii de știință au încercat găsirea mai multor soluții de tratare a bolii însă nu întotdeauna a avut succes.

Ce este fototerapia?

Fototerapia sau terapia cu lumină este metoda care utilizează energia radiantă luminoasă în scop terapeutic. Energia radiantă luminoasă poate fi: naturală (lumina solară), sau artificială (furnizată în anumite condiții de corpurile încălzite). Utilizarea luminii solare în scop terapeutic poartă numele de helioterapie.

O echipă de la Institutul de Științe Industriale din cadrul Universității din Tokyo a dezvoltat o nouă platformă care utilizează, pentru prima dată, complexe de ftalocianină organorodice pentru a obține această combinație de caracteristici.

Tehnicile fotodinamice convenționale depind de formarea de specii reactive de oxigen pentru a distruge celulele tumorale, dar multe tumori conțin medii lipsite de oxigen.

Cum distruge această terapie celulele canceroase?

Sistemele în care agentul este administrat într-o formă inactivă și apoi activat în locația tumorii, abordează această problemă. Acestea dezactivează radicalii alchilici, despre care se știe că sunt capabili să inducă moartea celulară atât cu, cât și fără prezența oxigenului.

,,Complecșii pe care i-am dezvoltat sunt foarte stabili la lumina ambientală în timpul proceselor de sinteză, purificare și măsurare, dar pot fi activați de un laser care emite impulsuri de nanosecunde de lumină roșie”, explică autorul principal Kei Murata.

,,Noua noastră tehnologie ar putea permite generarea fotochimică a unei largi varietăți de radicali alchilici și aldehide, făcând posibilă eliberarea selectivă în funcție de diferitele molecule bioactive”, spune autorul principal Kazuyuki Ishii.

Fiind o îmbunătățire față de alte sisteme, aceasta deschide o nouă cale interesantă pentru tratamentul cancerului prin fototerapie.ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]