vineri, decembrie 8, 2023
Acasă Articole Rusia amenință cu al Treilea Război Mondial

Rusia amenință cu al Treilea Război Mondial

Deşi la începutul invaziei ruse, Ucraina afirma că, în schimbul unei încetări a focului, este pregătită să nu pună în aplicare mandatul constituţional de aderare la NATO, în prezent, Kievul declară că este interesat exclusiv de un statut de membru cu drepturi depline al Alianţei, mai degrabă decât de garanţii de securitate evazive.
Totuşi, fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, care a devenit unul dintre cei mai vocali politicieni pro-război din Rusia, a avertizat că propunerile Kievului vor conduce la un „Al Treilea Război Mondial”.

 

Kievul nu va primi nicio „garanție de securitate”, în special pentru că proiectul său este un „prolog” la Al Treilea Război Mondial, a declarat Medvedev.

„Camarila de la Kiev a dat naștere unui proiect de „garanții de securitate”, care este în esență un prolog la un Al Treilea Război Mondial. Desigur, nimeni nu va oferi nicio „garanție” naziștilor ucraineni”, a scris Medvedev.

El afirmă că acordul propus de Kiev echivalează cu „aplicarea articolului 5 din Pactul Atlanticului de Nord”.

Acest articol se referă la apărarea colectivă ca principiu central al tratatului fondator al NATO.

Apărarea colectivă înseamnă că un atac asupra unuia dintre membrii alianței va fi considerat ca un atac asupra tuturor membrilor.

„Prietenii noștri – șefii occidentali de diferite calibre, cărora le este adresat acest apel isteric – trebuie să înțeleagă în sfârșit un lucru simplu.

Acesta privește în mod direct războiul hibrid al NATO cu Rusia.

Dacă aceste jumătăți de minte vor continua pomparea neîngrădită a regimului de la Kiev cu cele mai periculoase tipuri de arme, atunci, mai devreme sau mai târziu, campania militară va trece la un alt nivel.

Granițele vizibile și potențiala predictibilitate a acțiunilor părților implicate în conflict vor dispărea.

Ea își va urma propriul scenariu militar, implicând noi participanți în el. Așa a fost întotdeauna”, a mai scris Dmitri Medvedev.

ULTIMELE ARTICOLE

Evitarea conflictelor între părinți și copii

Evitarea conflictelor între părinți și copii. Relația de comunicare între părinte și copil nu este ferită de apariția și escadarea conflictelor. Poate părea exagerat,...

Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Președintele Senatului, Nicoale Ciucă, a făcut declarații de zile mari, în exclusivitate, la A7TV. Liderul Partidului Național Liberal este convins că formațiunea pe care...

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge!

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge! Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când...

Cât de greu este să crezi?

O Explorare a Credinței în Era Modernă Umanitatea în continuă evoluție, în care tehnologia avansată și progresele științifice deschid noi orizonturi, caută totuși răspuns la...