miercuri, iulie 17, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Românul infectat cu coronavirus, în stare bună la „Matei Balș”.

Românul infectat cu coronavirus, în stare bună la „Matei Balș”.

Orice este posibil în legătură cu extinderea coronavirusului în România, spune doctorul Adrian Streinu Cercel, managerul institutului Matei Balș. Acesta a explicat cum sunt camerele pregătite pentru primii bolnavi.

Adrian Streinu-Cercel: „Este vorba de două camere special amenajate care beneficiază de duşuri chimice şi care conţin câte un pat în momentul de faţă şi pot fi extinse la două paturi şi o zonă de laborator unde se lucrează probele acestor pacienţi.”

Sistemul e nu intră nimic, nu iese nimic.

Directorul Institutului „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a declarat, azi, într-o conferință de presă, că bărbatul în vârstă de 25 de ani, care este infectat cu coronavirus și care a fost adus din Gorj este doar purtător al virusului, clinic sănătos și nu are nevoie de niciun tratament. Streinu-Cercel a mai precizat că cetățeanul italian de la care s-a infectat și românul a venit bolnav în România.

„Persoana care a fost adusă din Gorj e Ok, avem de-a face cu un purtător al virusului. Va rămâne la Balș cât prezintă virusul. Când va avea două teste negative consecutive, îl lăsăm la domiciliu. Sperăm să nu dezvolte altceva. În momentul de față nu are nimic, e clinic sănătos”, a spus Streinu-Cercel.
„Pacientul nu are niciun tratament. E sănătos. Schema de tratament este că nu primește nimic, pentru că este sănătos”, a subliniat Streinu-Cercel.
Bărbatul a fost în contact cu italianul care a fost în Gorj încă de la sosirea acestuia, au fost împreună la vânătoare, iar după ce acesta a plecat românul a dat o petrecere.
Italianul a venit bolnav pe teritoriul României. (…) A confirmat că a fost bolnav”, a precizat Streinu-Cercel.

Directorul Institutului „Matei Balș” a mai spus că acest virus e pe Pământ dinaintea apariției omului, dar câteodată își face apariția și creează probleme.

ULTIMELE ARTICOLE

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...

Cele mai importante versete din Biblie pe care să le memorezi

Selectarea celor mai importante versete din Biblie este subiectivă și poate varia în funcție de interpretare și context. Însă, iată câteva dintre versetele considerate...