duminică, aprilie 14, 2024
Acasă Articole Noutăți Românii petrec prea puțin timp în familie

Românii petrec prea puțin timp în familie

Românii petrec prea puțin timp în familie. Românii muncesc prea mult și neglijează viața de familie. Mai bine de jumătate dintre conaționali petrec cel mult cinci ore pe zi alături de cei dragi, din cauză că stau prea mult timp la serviciu, informează digi24.ro.

Ce spun specialiștii?

Date îngrijorătoare! 56% dintre români petrec prea mult timp la muncă și prea puțin cu familia, potrivit unui studiu realizat de Centrul de Informare, Prevenire Risc și Analiză. Alimentația și odihna sunt lucrurile care au cel mai mare impact asupra calității vieții românilor. Pe locul trei se află echilibrul dintre viața personală și cea profesională.

Consilierii familiali subliniază importanța găsirii unui echilibru între cele două aspecte definitorii ale vieții de zi cu zi.

Ce ar trebui să facă angajatorul?

Constantin Bratu, președintele Asociației CIPRA: „Angajatorul ar trebui să acorde o mai mare atenție acestui echilibru, pentru că poate să loializeze angajatul fiind atent la detalii, să aibă flexibilitate în ceea ce privește numărul de ore lucrate de acasă și de la birou, poate găsi opțiuni pentru lucratul din mai multe sedii.”

De ce este important să petrecem timp cu familia?

Este o adevărată provocare, în zilele noastre, să găsești o perioadă mai liberă pentru a petrece timp de calitate cu familia ta. Însă nu este imposibil. Mai ales datorită beneficiilor pe care le veți avea.

Un beneficiu extrem de important este resimțit de copiii tăi. Mai ales atunci când petrec timp cu familia și participă la diferite activități alături de membrii acesteia. De la păstrarea ideii de tradiții în familie, până la valorizarea experiențelor comune cu cei dragi, timpul în sânul familiei duce la o dezvoltare armonioasă și echilibrată a copilului tău.

ULTIMELE ARTICOLE

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...

De ce să le oferi copiilor cărți de Paște?

Chiar dacă mai sunt câteva săptămâni bune până la Paște, dacă ai copii sau dacă vei merge în vizită la cineva care are, probabil...

Cum să ne ferim de razele UV periculoase

Protejarea pielii împotriva razelor ultraviolete (UV) este esențială pentru prevenirea problemelor de sănătate precum arsurile solare, îmbătrânirea prematură a pielii și riscul de cancer...