vineri, septembrie 22, 2023
Acasă Articole Noutăți Românii petrec prea puțin timp în familie

Românii petrec prea puțin timp în familie

Românii petrec prea puțin timp în familie. Românii muncesc prea mult și neglijează viața de familie. Mai bine de jumătate dintre conaționali petrec cel mult cinci ore pe zi alături de cei dragi, din cauză că stau prea mult timp la serviciu, informează digi24.ro.

Ce spun specialiștii?

Date îngrijorătoare! 56% dintre români petrec prea mult timp la muncă și prea puțin cu familia, potrivit unui studiu realizat de Centrul de Informare, Prevenire Risc și Analiză. Alimentația și odihna sunt lucrurile care au cel mai mare impact asupra calității vieții românilor. Pe locul trei se află echilibrul dintre viața personală și cea profesională.

Consilierii familiali subliniază importanța găsirii unui echilibru între cele două aspecte definitorii ale vieții de zi cu zi.

Ce ar trebui să facă angajatorul?

Constantin Bratu, președintele Asociației CIPRA: „Angajatorul ar trebui să acorde o mai mare atenție acestui echilibru, pentru că poate să loializeze angajatul fiind atent la detalii, să aibă flexibilitate în ceea ce privește numărul de ore lucrate de acasă și de la birou, poate găsi opțiuni pentru lucratul din mai multe sedii.”

De ce este important să petrecem timp cu familia?

Este o adevărată provocare, în zilele noastre, să găsești o perioadă mai liberă pentru a petrece timp de calitate cu familia ta. Însă nu este imposibil. Mai ales datorită beneficiilor pe care le veți avea.

Un beneficiu extrem de important este resimțit de copiii tăi. Mai ales atunci când petrec timp cu familia și participă la diferite activități alături de membrii acesteia. De la păstrarea ideii de tradiții în familie, până la valorizarea experiențelor comune cu cei dragi, timpul în sânul familiei duce la o dezvoltare armonioasă și echilibrată a copilului tău.

ULTIMELE ARTICOLE

România nu va recunoaște statutul de soți în cuplurile de același sex

România nu va recunoaște statutul de soți în cuplurile de același sex. România va acorda drept de ședere soților de același sex ai cetățenilor...

Declinul moral al societății și speranța în soluția divină

Declinul moral al societății și speranța în soluția divină. Într-o lume tot mai agitată și tulburată, este inevitabilă observarea declinului moral alarmant. Comportamentele destructive,...

Despre oboseala oculară

Despre oboseala oculară. Ochii sunt organe extrem de importante, reprezentând una dintre cele mai complexe și esențiale părți ale corpului uman, iar sănătatea ochilor...

Cum gestionăm impulsivitatea la copiii școlari

Cum gestionăm impulsivitatea la copiii școlari. Impulsivitatea este acea tendință minunată de a acționa înainte de a gândi, a se aventura fără să cunoască...