duminică, februarie 25, 2024
Acasă Emisiuni Știrea cea bună România va trebui să legalizeze căsătoriile între persoane de același sex

România va trebui să legalizeze căsătoriile între persoane de același sex

UE a aprobat proiectul de lege prin care se cere recunoașterea de către orice țară membră a căsătoriilor persoanelor de același sex. În țările predominant religioase acest lucru nu a fost primit pozitiv.

 

Pasajul din documentul respective care a stârnit cea mai multă respingere a fost:

Reamintește că dreptul UE prevalează asupra oricărui tip de drept național, inclusiv asupra dispozițiilor constituționale contradictorii, și că, prin urmare, statele membre nu pot invoca nicio interdicție constituțională privind căsătoria între persoane de același sex sau protecția constituțională a „moralei” sau a „ordinii publice” pentru a obstrucționa dreptul fundamental la libera circulație a persoanelor în cadrul UE, încălcând drepturile familiilor curcubeu care se mută pe teritoriul lor.

În emisiunea ”Știrea cea bună”, invitatul Tudorel Butoi, profesor universitar și psiholog criminalist oferă lămuriri cu privire la acest pasaj care a stârnit mai multe reacții din partea românilor, reacții venite din ambele tabere:

”Vin cu argumentele din sânul parlamentului de la Bruxelles. Pai pentru acest lucru au votat 380 și s-au opus 126. Acelea nu sunt pioneze, sunt oameni. Cu virtute politică, vocație politică, cu creier.”

”Pot să se unească, să se însoțească, să coabiteze. Dar nu se numesc familie. Pentru că o familie trebuie să procreeze. Iar ei nu pot face acest lucru pentru că este împotriva naturii umane.”

”Nu sunt discriminatoriu. Oamenii pot face aceste lucruri. Și până la 18 ani, jos mâinile de pe copii. Acesta este dictonul profesorului Butoi. Pentru că ei fac prozeliți.”

 

Articolul precedent21 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE
Articolul următor22 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ. Pentru mulți creștini, atitudinea pozitivă față de viața pe pământ este o parte integrantă a credinței...

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin?

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin? Calitățile unui partener creștin pot contribui la o relație sănătoasă și profundă, bazată pe...