8.5 C
București
luni, 18 octombrie 2021
Acasă Emisiuni Știrea cea bună România va trebui să legalizeze căsătoriile între persoane de același sex

România va trebui să legalizeze căsătoriile între persoane de același sex

UE a aprobat proiectul de lege prin care se cere recunoașterea de către orice țară membră a căsătoriilor persoanelor de același sex. În țările predominant religioase acest lucru nu a fost primit pozitiv.

 

Pasajul din documentul respective care a stârnit cea mai multă respingere a fost:

Reamintește că dreptul UE prevalează asupra oricărui tip de drept național, inclusiv asupra dispozițiilor constituționale contradictorii, și că, prin urmare, statele membre nu pot invoca nicio interdicție constituțională privind căsătoria între persoane de același sex sau protecția constituțională a „moralei” sau a „ordinii publice” pentru a obstrucționa dreptul fundamental la libera circulație a persoanelor în cadrul UE, încălcând drepturile familiilor curcubeu care se mută pe teritoriul lor.

În emisiunea ”Știrea cea bună”, invitatul Tudorel Butoi, profesor universitar și psiholog criminalist oferă lămuriri cu privire la acest pasaj care a stârnit mai multe reacții din partea românilor, reacții venite din ambele tabere:

”Vin cu argumentele din sânul parlamentului de la Bruxelles. Pai pentru acest lucru au votat 380 și s-au opus 126. Acelea nu sunt pioneze, sunt oameni. Cu virtute politică, vocație politică, cu creier.”

”Pot să se unească, să se însoțească, să coabiteze. Dar nu se numesc familie. Pentru că o familie trebuie să procreeze. Iar ei nu pot face acest lucru pentru că este împotriva naturii umane.”

”Nu sunt discriminatoriu. Oamenii pot face aceste lucruri. Și până la 18 ani, jos mâinile de pe copii. Acesta este dictonul profesorului Butoi. Pentru că ei fac prozeliți.”

 

Articolul precedent21 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE
Articolul următor22 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Raed Arafat – declarații de ultimă oră

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a afirmat, sâmbătă, că „trebuie oprit microfonul” celor care dezinformează şi...

Avertismentul medicilor, în plin val 4

În plin val 4, medicii fac o recomandare suplimentară celor care găsesc potrivit să folosească așa numitele tratamente „preventive” anti-covid. Apelul este clar: oamenii...

De ce nu a avenit PSD cu o propunere de premier?

Contextul crizei actuale a lăsat țara fără un premier în funcție, iar cel care a fost desemnat nu a reușit să reunească fosta coaliție....

17 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei este marcată în fiecare an în data de 17 octombrie, potrivit Rezoluţiei 47/196 a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor...