8.5 C
București
duminică, 3 iulie 2022
Acasă Editoriale Actualitate România primește 30 de miliarde de euro de la UE

România primește 30 de miliarde de euro de la UE

Comisia Europeană a dat undă verde Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României – numit și Programul „Anghel Saligny” -, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Florin Cîţu, susținută luni, 27 septembrie, la Spitalul Universitar de Urgență din București.

Președintele Klaus Iohannis a declarat:

“Salut anunțul doamnei Ursula von der Leyen despre PNRR-ul României, care a primit undă verde de la Comisia Europeană chiar astăzi.

Aprobarea PNRR-ului este un moment simbolic. Finalizarea PNRR și aprobarea de către CE este doar o victorie de etapă. Provocările majore încep abia acum. Implementarea la timp a reformelor este esențială.

PNRR ne oferă resurse pentru reforme esențiale pe termen mediu și lung. Este o oportunitate extraordinară să investim în autostrăzi, spitale, digitalizare, administrație, educație.

Pandemia ne-a arătat foarte clar că vulnerabilitățile din sistemul de sănătate au implicații majore. De aceea, investițiile în sănătate sunt un pilon definitoriu în PNRR. La Spitalul Universitar, prin folosirea acestor fonduri, pacienții vor beneficia de cele mai avansate tehnologii. E doar începutul.

Avem o responsabilitate uriașă pentru a ne asigura că acești bani vor schimba fața României. Domnule prim-ministru, domnilor miniștri, vă cer să faceți o prioritate absolută din implementarea reformelor prevăzute în PNRR. Este o șansă, este șansa de a lăsa generațiilor viitoare o Românie profund modernizată.”

În evaluarea sa, Comisia a constatat că planul României alocă 41% din suma totală măsurilor de sprijinire a tranziției verzi. Printre aceste măsuri se numără și eliminarea treptată a producției de energie electrică pe bază de cărbune și lignit până în 2032.

Reformele care promovează transportul sustenabil includ decarbonizarea transportului rutier, impozitarea ecologică, stimulente pentru vehiculele cu emisii zero și transferul modal către transportul feroviar și transportul pe apă.

Planul pune, de asemenea, un accent puternic pe îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor private și publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

În regiunea Moldovei, ploaia este chemată cu rugăciuni

„Când pământul crapă la propriu, ne întoarcem în genunchi… căci Dumnezeu este Cel care „𝖋𝖆𝖈𝖊 𝖘𝖆 𝖗𝖆𝖘𝖆𝖗𝖆 𝖘𝖔𝖆𝖗𝖊𝖑𝖊 𝕾𝖆𝖚 ş𝖎 𝖕𝖊𝖘𝖙𝖊 𝖈𝖊𝖎 𝖗𝖆𝖎, 𝖘𝖎...

Inspectorii ANSVSA au început controalele cu privire la calitatea alimentelor

Inspectorii care activează în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2022”, în prima săptămână de activitate, au verificat 200 de unități de alimentație publică și de...

Premierul Ciucă a declarat că SUA este cel mai apropiat aliat militar al României

Premierul a spus că speră că progresele făcute în cooperarea dintre cele două state se vor multiplica în anii următori şi că "parteneriatul Strategic...

Ministrul Mediului a anuțat că fiecare transport de deșeuri va fi verificat

Trasabilitatea deseurilor de ambalaje este insusirea unui sistem de a localiza si urmari traseul cronologic al unui deseu, identificand fiecare inregistrare a sa, de...