8.5 C
București
joi, 18 august 2022
Acasă Editoriale Actualitate România, între două crize

România, între două crize

Ziua de astăzi e mai afectată decât cea de ieri, iar mâine e sub semnul întrebării. Ce va fi peste o lună? Nimeni nu poate ști cu exactitate.

Un lucru e clar: numărul românilor infectați cu coronavirus crește de la o oră la alta, iar România se confruntă cu două mari crize: criza medicală și cea economică.

Nici nu știm care este răul cel mai mic. La prima vedere, sănătatea primează și este firesc să fie așa.

Dar ce se va întâmpla în următoarea perioadă? Cine decide soarta angajaților? Ce măsuri vor lua angajatorii loviți de coronacriză? Ce se va întâmpla cu moneda națională?

Mai în glumă, mai în serios, mediul antreprenorial se întreabă dacă nu cumva românii vor muri de foame, înainte să moară de coronavirus.

Toată lumea se aștepta la o nouă criză economică, dar poate spre sfârșit de an.

Iată că o decizie neașteptată ne-a surprins: asistăm la o criză spontană generată de un virus. Și e una severă! Economiștii spun că va fi un dezastru economic global, iar țara noastră va fi puternic impactată!

E nevoie să moară populația pentru un joc al celor ma mai puteri economice?

Poate ar trebui să fim mai atenți la predicțiile economice și sociale și să luăm în serios Șocul Viitorului, cartea scriitorului și futurologului american Alvin Toffler.

Pe parcursul carierei sale, el a prezis corect mai multe evoluții economice și tehnologice, cum ar fi clonarea sau accelerarea transmiterii informațiilor.

Multe dintre aceste previziuni au fost confirmate și teza centrală a lucrărilor sale, conform căreia o nouă economie bazată pe știință ar înlocui era industrială, s-a dovedit exacta.

Mai mulți lideri mondiali, printre care ultimul președinte sovietic Mihail Gorbaciov și fostul secretar general al Partidului Comunist Chinez Zhao Ziyang, s-au declarat inspirați de scrierile sale și chiar l-au consultat în anii 1980.

Miliardarul mexican Carlos Slim, care era un bun prieten al scriitorului, a spus că a putut să anticipeze şi să parieze pe anumite sectoare ce promiteau o creştere economică, graţie teoriilor formulate de Alvin Toffler.

În 2010, Alvin Toffler anunța predicțiile sale pentru următorii 40 de ani.

Futurologul american susținea că femeile vor ocupa tot mai multe posturi importante, migrația musulmană către Occident se va amplifica, iar mersul la birou nu va mai fi de actualitate, potrivit Hotnews.

În același timp, futurologul american a lăsat să se înțeleagă că Statele Unite ale Americii vor depinde de China pentru a se aproviziona cu șapte metale rare, indispensabile pentru fabricarea unor bunuri de larg consum, dar și a unor dispozitive și produse specifice, precum radarele, armamentul, instalațiile eoliene și automobilele hibrid.

O altă predicție importantă pe care Toffler a lansat-o ar fi aceea potrivit căreia China își va consolida statutul de putere economică majoră, se va alia cu Brazilia și cu India pentru a influența ratele de schimb ale monedelor, dar și cu Venezuela și cu câteva state africane pentru a-și asigura necesarul energetic.

Și atunci? Ne mai întrebăm de ce suntem spectatori la construcția unei “fabrici de panică”?

Vă invit să urmăriți Business la Superlativ, în fiecare joi, începând cu ora 18:00.

La A7TV, antreprenorii și analiștii economici vor comenta măsurile economice actuale.

Să gândiți business,

Flori Stoian jurnalist specializat în domeniul economic;

 

Articolul precedentTeleșcoală la TVR și online
Articolul următor17 MARTIE ÎN ISTORIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

Transformă mutarea într-o experiență plăcută cu ajutorul unei firme de mutări atentă la nevoile tale!

O mutare este dificilă atunci când este realizată pe cont propriu. De aceea este important să beneficiezi de un ajutor eficient și de încredere....

Director TAROM: ”Ceea ce vă pot spune clar este faptul că noi nu am anulat zborurile”

Potrivit CNAB, TAROM a avut în perioada 4-10 august 91 de zboruri care au înregistrat întârzieri de peste 30 de minute? Care sunt explicațiile?...

Vrei să-ți faci cunoscut businessul unui public numeros? Alege colaborarea cu o agenție de marketing digital care îți oferă soluții personalizate!

Promovarea online a afacerii tale poate fi realizată eficient, într-o formă dinamică și creativă. O agenție de marketing online îți poate oferi o strategie...

Ce trebuie să facă românii pentru a-și primii banii înapoi în urma amenzilor pentru necompletarea formularului PLF

Ministerul Dezvoltării a aprobat şi publicat în Monitorul Oficial ordinul care stabileşte procedura de restituire, de către organele fiscale locale, a sumelor de bani...