8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate România este codașă la competențe digitale

România este codașă la competențe digitale

România este codașă la competențe digitale. Și nu este de mirare acest lucru având în vedere cât de greu se introduce tehnologia de bază nu doar în companii și SRL-uri, dar și în căminele familiilor sau școli. Multe dintre ele încă se bazează pe multă hârtie și deseori este prost manageriată.

Însă, surprinzător, mulți români cred că sunt buni în cee ace privește tehnologia.

Așadar, românii consideră că dețin competențe digitale pentru că știu să caute informații pe internet (72%), să editeze un text (65%) sau pentru că știu niște noțiuni de bază atunci când vine vorba de securitatea datelor (55%). Aceste date sunt oferite de cel mai recent studiu local condus de ICDL împreună cu Cult Market Research.

Românii cred că a știi să pornești calculatorul este suficient

De asemenea, conform Eurostat, România se situează pe ultimul loc, în Europa, la capitolul competențe digitale de bază.

”Termenul de competențe digitale este confundat cu înțelegerea unor noțiuni de bază pe care ar trebui să le aibă orice utilizator care deține un dispozitiv cu acces la internet”, spune Paul Acatrini, cercetător Cult Market Research.

Certificarea competenței digitale – doar o hârtie

În acest sens, românii cred că dobândirea unei certificări într-un anumit domeniu este nu mai mult decât un act obligatoriu care să le asigure viitorul. Ei nu cred că reprezintă o dovadă a dobândirii reale ale unor anumite competențe. Conform datelor din studiul menționat mai devreme, aflăm că această realitate este construită încă de pe băncile primilor ani de școală. Elevii nu acordă destulă atenție orelor de TIC sau informatică și ajung acum să resimtă carențele acumulate.

Progresele sunt lente dar totuși vizibile

Totuși, românii devin mai conștienți de impactul pe care îl poate avea tehnologia în viața lor. Ei sunt mult mai deschiși să învețe și să înțeleagă că lucrurile evoluează mult mai rapid față de alte perioade.

84% dintre respondenții studiului local atestă că știu de existența cursurilor de utilizare a calculatorului. Chiar 55% dintre ei intenționează să se înscrie la astfel de cursuri.

 

 ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]