vineri, septembrie 22, 2023
Acasă Articole România dorește să devină independentă față de gazul rusesc

România dorește să devină independentă față de gazul rusesc

România dorește să devină independentă față de gazul rusesc prin mai multe soluții și proiecte prezentate de ministrul Energiei. Acestea sunt menite să asigure traiul oamenilor atât în România dar și țărilor vecine.

Războiul din Ucraina a produs tensiune și panică în rândul cetățenilor UE. România are însă capacitatea de a o depăși, datorită rezervelor de gaze naturale pe care le deține.

Care sunt proiectele care vor fi active începând cu data de 1 octombrie?

Potrivit ministrului Energiei, Virgil Popescu, țara noastră va putea primi gaze prin Coridorul Vertical LNG începând din 1 octombrie, când va fi finalizată conducta care leagă Grecia și Bulgaria.

”Acum doi ani, ne gândeam că nu avem nicio șansă să avem alte surse de aprovizionare cu energie în afară de Rusia și am dezvoltat Proiectul fluxului invers pe Coridorul Transbalcanic.

Anul trecut am finalizat modificările de flux invers și acum avem un coridor care poate aduce și scoate din România gaz din Turcia, Bulgaria, Ucraina. Din Turcia putem aduce gaz din Azerbaidjan. Deci, avem un coridor inter-balcanic. Coridorul Vertical care este de așteptat să fie finalizat.

Interconectorul Grecia-Bulgaria va oferi acces României la Conducta Trans-Anatoliană de Gaze Naturale, Conducta Trans Adriatică. Conducta BRUA (Bulgaria, România, Ungaria și Austria) este un alt coridor care poate aduce gaze din Coridorul sudic de gaz”, a declarat ministrul.

De ce sunt importante gazele naturale lichefiate din Azerbaidjan?

Azerbaidjanul are resurse impresionante de LNG. O informația mai puțin știută este faptul că mica națiune a devenit și un avanpost strategic al americanilor în regiune. Astfel, conectarea cu azerii reprezintă și o strângere a relațiilor diplomatice cu SUA.

ULTIMELE ARTICOLE

România nu va recunoaște statutul de soți în cuplurile de același sex

România nu va recunoaște statutul de soți în cuplurile de același sex. România va acorda drept de ședere soților de același sex ai cetățenilor...

Declinul moral al societății și speranța în soluția divină

Declinul moral al societății și speranța în soluția divină. Într-o lume tot mai agitată și tulburată, este inevitabilă observarea declinului moral alarmant. Comportamentele destructive,...

Despre oboseala oculară

Despre oboseala oculară. Ochii sunt organe extrem de importante, reprezentând una dintre cele mai complexe și esențiale părți ale corpului uman, iar sănătatea ochilor...

Cum gestionăm impulsivitatea la copiii școlari

Cum gestionăm impulsivitatea la copiii școlari. Impulsivitatea este acea tendință minunată de a acționa înainte de a gândi, a se aventura fără să cunoască...