joi, februarie 29, 2024
Acasă Articole România, din nou ținta propagandei ruse

România, din nou ținta propagandei ruse

Pentru că războiul nu se poartă numai cu arme ci și prin vorbe și acuzații, este normal ca Federația Rusă să nu aducă acuzații doar țării pe care dorește să o cucerească, ci și altor țări vecine sau care pot fi atacate pe viitor. România este o astfel de țară.

 

Propaganda oficialilor de la Moscova aduce, din nou, acuzații la adresa României. Ministerul rus al Apărării spune că Ucraina exportă masiv cereale în România, iar pe drumul de întoarcere sunt aduse la schimb arme și muniții străine.

Ca replică, MApN a făcut mai multe declarații pentru a respinge astfel de acuzații grosolane.

„Orice speculații privind utilizarea acestor transporturi comerciale ca acoperire pentru alte acțiuni de natură militară fac parte din arsenalul de propagandă și manipulare a realității activat în contextul agresiunii militare ruse din Ucraina”, au declarat surse oficiale din MApN.

„Folosirea rețelelor de aerodromuri ale acestor ţări pentru a primi avioane militare ucrainene și utilizarea lor ulterioară împotriva forţelor armate ruse pot fi considerate o implicare a acestor stare în conflictul armat”, spunea Konaşenkov.

În acest context, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării a acuzat că unele avioane de luptă ucrainene ar fi fost dislocate în România și în alte țări vecine Ucrainei.

Konașenkov a avertizat că, dacă aceste avioane de luptă atacă forțele rusești de pe teritoriul acestor națiuni, acest lucru „ar putea fi considerat ca o implicare a acestor țări în conflictul militar”.

De fiecare dată, premierul Nicolae Ciucă a respins aceste acuzații ale Moscovei și a subliniat că sunt „fake news” și propagandă menită să deturneze atenția de la ceea ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina.

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...