sâmbătă, decembrie 2, 2023
Acasă Editoriale Actualitate România are cea mai scăzută rată a recidivei penale din ultimii 12 ani

România are cea mai scăzută rată a recidivei penale din ultimii 12 ani

România are cea mai scăzută rată a recidivei penale din ultimii 12 ani. Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu a fost prezentă la „Ziua Porţilor Deschise” de la Penitenciarul Rahova. Ea a spus că în acest moment în sistemul penitenciar din România avem o populaţie de 23.555 de deţinuţi. Dintre care doar 4,45% sunt femei. Despre rata recidivei, ministrul a precizat că în 2012 rata de recidivă era de 45,78%. În luna martie a acestui an avem 36,75%. Estea cea mai scăzută rată de recidivă din ultimii 12 ani.

Declarațiile Ministerului Justiției

„Suntem prezenţi astăzi pentru că a fost finalizată o nouă secţie de deţinere cu 196 de noi locuri de cazare care au fost amenajată conform standardelor europene lucru care pe noi ne bucură foarte tare pentru că sunt destinate persoanelor care execută pedepse privative de libertate în regim semideschis şi deschis şi de asemenea selecţionată să desfăşoare activităţi lucrative la diverse puncte de lucru. Vreau să ştiţi că este rezultatul unor lucrări foarte bune, la camerele de deţinere din cadrul unei secţii a penitenciarului şi în acelaşi timp de transformarea unor ateliere de producţie în spaţii de deţinere”, a afirmat Gorghiu.

„Lucrările de la acest penitenciar de modernizare include nu doar spaţiile de deţinere. Ci şi amenajarea unui unor terenuri de sport, modernizarea curţilor de plimbare pentru deţinuţi, construirea unei noi curţi de plimbare şi a unor pasarele de acces, un nou branşament de apă, amenajarea unor grupuri sanitare. Acestea sunt investiţiile care s-au făcut şi se fac în penitenciarul de la de la Rahova, un penitenciar etalon pentru a ANP”, a completat Gorghiu, precizând că cei care au fost astăzi vizitatori din partea misiunilor diplomatice s-au convins cu propriii ochi de această realitate.

Sistemul penitenciar din România

„Sistemul penitenciar din România înseamnă în prezent 44 de unităţi penitenciare, din care 33 unităţi de bărbaţi, o unitate de femei, 6 penitenciare spital, 2 centre de detenţie şi 2 centre educative. Astăzi, când vorbim, în sistemul penitenciar avem o populaţie de 23.555 de deţinuţi. Dintre aceştia, 6000 de deţinuţi muncesc iar 2500 urmează cursuri şcolare”, a afirmat Gorghiu.

România are cea mai scăzută rată a recidivei penale din ultimii 12 ani

„Vorbim practic de cea mai scăzută rată de recidivă din ultimii 12 ani. De asemenea cred că este relevant să vă dau o cifră referitoare la femei, pentru că din total deţinuţi avem aproximativ 4,45 % femei adică un număr redus de femei în sistem penitenciar desi populaţia României aşa cum ştiţi este de 51 % femei”, a mai spus ministrul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...