8.5 C
București
joi, 1 decembrie 2022
Acasă Emisiuni Alături de tine Rolul mamei în creșterea copilului

Rolul mamei în creșterea copilului

Mama are un rol foarte important în creșterea sănătoasă a copilului, atât în ceea ce privește educația acestuia, dar și sănătatea psihică și emoțională. Cum să procedăm, ca mame, încât să știm că facem bine?

 

Ana Maria Ivan, miljoterapeut, a fost invitată în platoul A7TV, la emisiunea „Alături de tine”, prezentată de Alina Ilioi-Mureșan pentru a răspunde tutror întrebărilor.

Mama – busolă sentimentală pentru copil

Mama este călăuza copilului în viață. Ana Maria Ivan spune că mama este un fel de “busolă” pentru pruncul ei, nu doar pentru faptul că aceasta îi direcționează calea:

”Busola, după cum știm cu toții, dacă are în jur câmpuri magnetice, va funcționa neconform, iar aceasta este dependent de un giroscop.

Giroscopul, în cazul oamenilor, trebuie să fie Dumnezeu. Busola, în cazul copiilor, este mama, care este foarte important să nu fie perturbată de alți factori externi din procesul de călăuzit al copilului.”

Copilul încearcă în mod repetat să se conecteze cu mama

Indiferent de ce vârstă avem, dacă suntem mame sau nu, când ceva rău se întâmpla cu noi, tot ce ne dorim este să ne “aruncăm” în brațele mamei și să ne sfătuim.

Mama este persoana care ne dorește binele necondiționat și care se bucură sincer de reușitele noastre.

Dar cum ne conectăm cu ai noștri copii?

Miljoterapeutul spune: ”Copilul încearcă permanent să se conecteze cu mama. În calitate de mame, trebuie să fim foarte atente și să-I ascultăm mereu pe cei mici.

Se întâmplă să fim abătute, iar copiii să vorbească cu noi și să simtă că nu suntem prezente.

Dacă facem acest lucru în mod repetat, pierdem conexiunea cu ei. Copiii, dacă suntem capabile să-i ascultăm, ne spun tot ce îi apasă, fără să-I întrebăm.”

Educația oferită de către mame formează generația de mâine.

Cu cât încercăm să obișnuim copilul să își ia propriile decizii, să facă ce își dorește și să aibă un caracter puternic, cu atât viitorul sună promițător.

Fericirea copilului nostru este și fericirea noastră, așa că trebuie lăsat să-și urmeze propria cale!

 ULTIMELE ARTICOLE

Fuma sute de euro în câteva ore

Fuma sute de euro în câteva ore. Alex Cervencu, dependent de droguri de la 13 ani. Peste ani, după ce părinții lui află că...

Poluarea și bolile de inimă la tineri

Poluarea și bolile de inimă la tineri sunt un subiect care preocupă categoria de vârstă tânără a societății. De altfel de aceea există atât...

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]