8.5 C
București
luni, 27 iunie 2022
Acasă Emisiuni Alături de tine Rolul mamei în creșterea copilului

Rolul mamei în creșterea copilului

Mama are un rol foarte important în creșterea sănătoasă a copilului, atât în ceea ce privește educația acestuia, dar și sănătatea psihică și emoțională. Cum să procedăm, ca mame, încât să știm că facem bine?

 

Ana Maria Ivan, miljoterapeut, a fost invitată în platoul A7TV, la emisiunea „Alături de tine”, prezentată de Alina Ilioi-Mureșan pentru a răspunde tutror întrebărilor.

Mama – busolă sentimentală pentru copil

Mama este călăuza copilului în viață. Ana Maria Ivan spune că mama este un fel de “busolă” pentru pruncul ei, nu doar pentru faptul că aceasta îi direcționează calea:

”Busola, după cum știm cu toții, dacă are în jur câmpuri magnetice, va funcționa neconform, iar aceasta este dependent de un giroscop.

Giroscopul, în cazul oamenilor, trebuie să fie Dumnezeu. Busola, în cazul copiilor, este mama, care este foarte important să nu fie perturbată de alți factori externi din procesul de călăuzit al copilului.”

Copilul încearcă în mod repetat să se conecteze cu mama

Indiferent de ce vârstă avem, dacă suntem mame sau nu, când ceva rău se întâmpla cu noi, tot ce ne dorim este să ne “aruncăm” în brațele mamei și să ne sfătuim.

Mama este persoana care ne dorește binele necondiționat și care se bucură sincer de reușitele noastre.

Dar cum ne conectăm cu ai noștri copii?

Miljoterapeutul spune: ”Copilul încearcă permanent să se conecteze cu mama. În calitate de mame, trebuie să fim foarte atente și să-I ascultăm mereu pe cei mici.

Se întâmplă să fim abătute, iar copiii să vorbească cu noi și să simtă că nu suntem prezente.

Dacă facem acest lucru în mod repetat, pierdem conexiunea cu ei. Copiii, dacă suntem capabile să-i ascultăm, ne spun tot ce îi apasă, fără să-I întrebăm.”

Educația oferită de către mame formează generația de mâine.

Cu cât încercăm să obișnuim copilul să își ia propriile decizii, să facă ce își dorește și să aibă un caracter puternic, cu atât viitorul sună promițător.

Fericirea copilului nostru este și fericirea noastră, așa că trebuie lăsat să-și urmeze propria cale!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...

Dormitul pe pernă sau fără pernă? Cum este mai bine pentru sănătatea ta?

Un somn calitativ ne influențează fiecare aspect al vieții. Prin urmare, este foarte important să înțelegem ce efecte benefice are somnul asupra stării de...

3 sfaturi utile pentru prevenirea urgențelor stomatologice

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o prioritate pentru persoanele de toate vârstele, însă mulți amână controlul stomatologic de rutină și intervențiile minore din diverse...

Președintele ANAF a vorbit despre evaziunea fiscală și controlul masiv ce urmează

Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente, ori case.   Lucian Heiuș,...