8.5 C
București
marți, 28 iunie 2022
Acasă Editoriale Familie Robert Gavrilescu: ”Am ajuns în scaun cu rotile din cauza vaccinului poliomielitic.”

Robert Gavrilescu: ”Am ajuns în scaun cu rotile din cauza vaccinului poliomielitic.”

Cântărețul Robert Gavrilescu, prezent în emisiunea ”Oameni și păreri”, ne-a vorbit despre viața sa, dar și despre drama în urma căreia a ajuns în scaun rulant.

Chiar dacă, din cauza unui vaccin, a ajuns într-un scaun cu rotile, Robert a ales să se vaccineze anti-covid. A decis acest lucru pentru a se proteja și a trece cu bine de pandemie.

Peste dizabilitate a reușit să treacă cu optimism, mai ales că a primit îngrijirea și ajutorul părinților, mama lui fiind asistentă medicală pe ambulanță.

Timp de 12 ani a stat într-un sanatoriu special pentru copiii cu probleme de deplasare, unde făcea atât recuperare, cât și școală.

”Sistemul comunist din acea vreme, în ceea ce privește dizabilitatea era foarte bine pus la punct. Aveai posibilitatea să înveți carte și o meserie, iar, pe timpul acela, te integrai în muncă. Era un lucru extraordinar, pentru că te integra în societate, câștigai un ban și te simțeai un om normal”, a spus Robert Gavrilescu.

La vârsta de 12 ani, Robert a primit o veste tristă, aceea că și-a pierdut mama. Fiind la o vârstă foarte fragedă și sprijinit foarte mult de ea, i-a simțit lipsa și încă i-o simte și acum. După numai 4 luni de la această întâmplare, a fost părăsit și de tatăl lui, care a preferat să meargă pe un drum diferit.

Pasiune pentru muzică a luat naștere la 17 ani. A mers pe acest drum în momentul în care nu îl mai angaja nimeni și trebuia să își câștige existența într-un fel.

”Într-o seară, un vecin i-a cumpărat fiului său o orgă mică și a venit la mine să mă roage să o pornesc. Jucându-mă la ea, mi-a venit în cap o melodie și, ușor-ușor, am învățat să o cânt. Cred că acesta a fost un har de la Dumnezeu”, a precizat invitatul nostru.

Pentru că a văzut că este pasionat, bunica lui și-a vândut vaca și, din banii câștigați, i-a cumpărat o orgă. Făcea naveta cu căruciorul, pe jos, 15 km dus și 15 km întors, pentru a studia la o școală din cadrul Casei Armatei din Târgu-Jiu.

”Darul de a cânta mi-a adus multe satisfacții sufletești, pentru că prin cântec mi-am putut exprima jalea sufletului și bucuriile personale. Cântatul mi-a adus liniște sufletească”, a mai spus Robert.

Emisiunea integrală poate fi urmărită și pe canalul de Youtube

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Marcel Ciolacu: ”Plafonarea rămâne singura soluție”

Franța și America se numără printre țările care au plafonat prețul masiv la carburanți, măsură văzută de anumiți politicieni români ca fiin comunistă. Acest...

Președintele României, mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național

Ziua Drapelului Național este ziua de 26 iunie, care a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această...

Reacția MAE la amenințările lui Medvedev

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că „declaraţiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat...

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...