8.5 C
București
duminică, 3 iulie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Reuters: Comandantul suprem al NATO în Europa vrea ca Alianța să aducă...

Reuters: Comandantul suprem al NATO în Europa vrea ca Alianța să aducă trupe noi în România și Bulgaria

Principalul general al NATO în Europa a sugerat că Alianța ar trebui să-și accentueze prezența militară în România și Bulgaria după desfășurarea de trupe a Rusiei în apropiere de granița cu Ucraina, scrie Reuters.

Conform acestor informații, propunerile au fost făcute de Tod Wolters, comandantul suprem al NATO în Europa. Der Spiegel nu îl citează direct pe Wolters, însă spune că are informații că generalul ar fi cerut o „întărire a trupelor de pe granița de est” a NATO, în timpul unei videoconferințe cu șefii militari ai țărilor partenere.

Planul ar urma să „accentueze prezența NATO în România și Bulgaria prin misiunea Enhanced Forward Presence” a NATO, pe baza căreia alianța și-a stabilit prezența militară în statele baltice și în Polonia de est.

Accentuarea prezenței NATO în România și Bulgaria este un lucru cerut de guvernele ambelor țări. Vineri, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, declara că NATO „va evalua constant nevoia ajustării poziției și prezenței noastre, mai ales în sud-estul regiunii, pentru că trebuie să fim siguri că putem proteja și apăra mereu pe aliații noștri de orice amenințare”.

Desfășurările militare ale Rusiei din apropierea graniței cu Ucraina au accentuat tensiunile dintre Moscova și NATO, în condițiile în care agențiile de informații occidentale suspectează că Putin plănuiește o invazie a Ucrainei.

Rusia neagă că are în vedere un astfel de plan, însă susține că este amenințată de NATO în estul Europei și a transmis Alianței o listă de revendicări prin care, spune Kremlinul, vor putea fi reduse tensiunile din regiune.

SourceReuters

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

În regiunea Moldovei, ploaia este chemată cu rugăciuni

„Când pământul crapă la propriu, ne întoarcem în genunchi… căci Dumnezeu este Cel care „𝖋𝖆𝖈𝖊 𝖘𝖆 𝖗𝖆𝖘𝖆𝖗𝖆 𝖘𝖔𝖆𝖗𝖊𝖑𝖊 𝕾𝖆𝖚 ş𝖎 𝖕𝖊𝖘𝖙𝖊 𝖈𝖊𝖎 𝖗𝖆𝖎, 𝖘𝖎...

Inspectorii ANSVSA au început controalele cu privire la calitatea alimentelor

Inspectorii care activează în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2022”, în prima săptămână de activitate, au verificat 200 de unități de alimentație publică și de...

Premierul Ciucă a declarat că SUA este cel mai apropiat aliat militar al României

Premierul a spus că speră că progresele făcute în cooperarea dintre cele două state se vor multiplica în anii următori şi că "parteneriatul Strategic...

Ministrul Mediului a anuțat că fiecare transport de deșeuri va fi verificat

Trasabilitatea deseurilor de ambalaje este insusirea unui sistem de a localiza si urmari traseul cronologic al unui deseu, identificand fiecare inregistrare a sa, de...