Home Articole Noutăți REȚETA A LA FABIEN: Chec dulce cu dovlecei

REȚETA A LA FABIEN: Chec dulce cu dovlecei

0
REȚETA A LA FABIEN: Chec dulce cu dovlecei
Astăzi, la Matin A7, am pregatit un chec cu dovlecei – în esență dulce, dar cu note sărate. Ingrediente: 300 g dovlecei 125 g miez de nucã 2 ouã 200 g zahăr 200 ml ulei 350 g fainã 2 linguri de scorţişoară 1 lingură nucșoară Zeamã de lămâie (1/2 lãmâie) ½ lingură sare Preparare: 1. Dovleceii se taie cubulețe mici 2. Se sparg cele 2 ouă și se amestecă (albușurile și gălbenușurile împreună) cu zahărul, cu telul 3. Se adaugă nucă rasă și se amestecă totul 4. Se adaugă dovlecelul tocat și se amestecă în continuare 5. Se adaugă uleiul și se amestecă cu restul conținutului obținut 6. Se adaugă nucșoară și scorțișoară și se amestecă 7. Făina (în care am pus deja drojdie) se amestecă treptat 8. Se adaugă zeama de la o jumătate de lămâie și sare după gust 9. Punem compoziția în forma de chec, folosindu-ne de o folie de copt sau, dacă preferăm untul, putem unge baza cu unt să nu se lipească 10. Amestecul se lasă la odihnit 10-15 minute, timp în care lăsăm cuptorul să se încingă la 180° 11. Se introduce în cuptorul deja încins și se lasă o oră.               Ușor, practic și apetisant! POFTĂ BUNĂ!