Astăzi, la Matin A7, am pregatit un chec cu dovlecei – în esență dulce, dar cu note sărate.
Ingrediente:
300 g dovlecei
125 g miez de nucã
2 ouã
200 g zahăr
200 ml ulei
350 g fainã
2 linguri de scorţişoară
1 lingură nucșoară
Zeamã de lămâie (1/2 lãmâie)
½ lingură sare
Preparare:
1. Dovleceii se taie cubulețe mici
2. Se sparg cele 2 ouă și se amestecă (albușurile și gălbenușurile împreună) cu zahărul, cu telul
3. Se adaugă nucă rasă și se amestecă totul
4. Se adaugă dovlecelul tocat și se amestecă în continuare
5. Se adaugă uleiul și se amestecă cu restul conținutului obținut
6. Se adaugă nucșoară și scorțișoară și se amestecă
7. Făina (în care am pus deja drojdie) se amestecă treptat
8. Se adaugă zeama de la o jumătate de lămâie și sare după gust
9. Punem compoziția în forma de chec, folosindu-ne de o folie de copt sau, dacă preferăm untul, putem unge baza cu unt să nu se lipească
10. Amestecul se lasă la odihnit 10-15 minute, timp în care lăsăm cuptorul să se încingă la 180°
11. Se introduce în cuptorul deja încins și se lasă o oră.
Ușor, practic și apetisant!
POFTĂ BUNĂ!