Pentru săptămâna aceasta, Cornel Dărvășan vă prezintă o rețetă foarte sățioasă, simplă și gustoasă de vinete pane, făcute fără ou.
Ingrediente vinete pane:
2 vinete
pesmet
5 căței usturoi
ulei
sare
Ingrediente bulgur:
250 gr bulgur
1 morcov
1 ceapă
ulei
sare
busuioc verde
Condimente:
boia de ardei dulce
usturoi granulat
piper
cimbru
ierburi de Provence
Mod de preparare:
1. Vinetele se curăță, se taie fâșii lungi și se asezonează cu sare
2. Se amestecă usturoiul pisat cu ulei, sare și 150 ml de apă.
3. Într-o tavă cu hârtie de copt pe care o ungem cu ulei punem fiecare fâșie de vânătă dată prin compoziția de usturoi, apoi prin pesmet și băgăm la cuptor aproximativ 40-45 de minute.
4. Între timp, facem bulgurul. Călim în 3 linguri de ulei, ceapa cu busuiocul, morcovul tocat, peste care adăugăm și o cană cu apă.
După ce s-au călit, adăugăm bulgurul și completăm cu apă până când acesta s-a fiert. Condimentăm cu sare, boia, usturoi granulat, piper negru, cimbru și verdețuri de Provence.
5. După ce vinetele s-au rumenit și bulgurul a fiert, le adăugăm într-o farfurie și le putem servi cu salată de roșii.
Va dorim poftă bună!
Rețeta video o puteți urmări pe canalul de YouTube