8.5 C
București
joi, 20 ianuarie 2022
Acasă Articole Rețeta săptămânii Rețeta săptămânii: Vinete pane, la cuptor, cu garnitură de bulgur

Rețeta săptămânii: Vinete pane, la cuptor, cu garnitură de bulgur

Pentru săptămâna aceasta, Cornel Dărvășan vă prezintă o rețetă foarte sățioasă, simplă și gustoasă de vinete pane, făcute fără ou.

Ingrediente vinete pane:
2 vinete
pesmet
5 căței usturoi
ulei
sare

Ingrediente bulgur:
250 gr bulgur
1 morcov
1 ceapă
ulei
sare
busuioc verde

Condimente:
boia de ardei dulce
usturoi granulat
piper
cimbru
ierburi de Provence

 

Mod de preparare:

1. Vinetele se curăță, se taie fâșii lungi și se asezonează cu sare

2. Se amestecă usturoiul pisat cu ulei, sare și 150 ml de apă.

3. Într-o tavă cu hârtie de copt pe care o ungem cu ulei punem fiecare fâșie de vânătă dată prin compoziția de usturoi, apoi prin pesmet și băgăm la cuptor aproximativ 40-45 de minute.

4. Între timp, facem bulgurul. Călim în 3 linguri de ulei, ceapa cu busuiocul, morcovul tocat, peste care adăugăm și o cană cu apă.

După ce s-au călit, adăugăm bulgurul și completăm cu apă până când acesta s-a fiert. Condimentăm cu sare, boia, usturoi granulat, piper negru, cimbru și verdețuri de Provence.

5. După ce vinetele s-au rumenit și bulgurul a fiert, le adăugăm într-o farfurie și le putem servi cu salată de roșii.

Va dorim poftă bună!

Rețeta video o puteți urmări pe canalul de YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.






ULTIMELE ARTICOLE

Joe Biden promite să trimită mai multe trupe americane în România

În cadrul conferinței de presă susținute în ajunul marcării unui an de când a preluat mandatul prezidențial, președintele american Joe Biden a spus Statele Unite...

Nicușor Dan, despre greva șoferilor: Este o acțiune politică

Greva de la STB este o acțiune ilegală și foarte gravă care afectează foarte mulți bucureșteni, a declarat primarul general Nicușor Dan. El a...

Nicolae Ciucă, discuții cu ambasadoarea Franței la București, despre securitatea din Estul Europei

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a primit-o, marţi, la Palatul Victoria, pe ambasadoarea Republicii Franceze la Bucureşti, Laurence Auer. Întrevederea a avut loc în contextul exercitării...

Suntem țara în care alimentele de bază au devenit un lux?

În emisiunea Conectat by Ani Crețu, luni 17 ianuarie, avându-i ca invitați pe domnii Gabriel Ștefănescu, analist economic și Ilie Toma, deputat, șeful Comisiei...