Rețeta săptămânii: Tort cu biscuiți, fără coacere

Pentru săptămâna aceasta, vă prezentăm o rețetă delicioasă și foarte ușoară, de tort cu biscuiți, fără coacere.

 

Ingrediente:
600 gr biscuiți
1 litru lapte
160 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
1 lingură esență de rom
80 gr amidon
200 gr ciocolată amăruie cu 50% cacao
100 gr unt
20 gr cacao

 

Pentru decor:
200 gr mascarpone
100 ml smântână pentru frișcă
200 gr ciocolată cu lapte

 

Mod de preparare:
1. Pentru început facem crema de ciocolată. Punem laptele într-o cratiță, adăugăm amidonul de porumb, cacao și zahărul pudră. Amestecăm totul cu un tel, până ce compoziția se va îngroșa.

După ce o luăm de pe foc, adăugăm cubulețele de ciocolată amăruie, untul și esența. Amestecăm până la omogenizare.

2. Într-o formă de tort, punem câte un rând de biscuiți și unul de cremă de ciocolată, până când terminăm toată compoziția.

3. Dăm tortul la frigider pentru cel puțin 4 ore.

4. Urmează crema pentru decorarea tortului: punem, într-o cratiță, smântâna pentru frișcă și ciocolata cu lapte pe care o topim, ușor, la foc mic. Când ciocolata s-a topit, luăm cratița de pe foc și lăsăm să se răcească.

5. În ciocolata răcită adăugăm mascarpone și mixăm cu un tel.

6. După ce tortul s-a răcit, îl putem decora cu mascarpone și mai dăm la frigider pentru 30 de minute.

La final, tortul se mai poate decora cu diferite fructe, după gust (afine, zmeură, căpșuni…).

Sourcea7tv

ULTIMELE ARTICOLE

”Alergând către țintă” &#...

A7tv aduce pe micile ecra...

Când ar trebui să vedem p...

Într-o piață competitivă ...

Descoperă călătoria creșt...

Într-o lume plină de agit...