Pentru săptămâna aceasta, vă prezentăm o rețetă delicioasă și foarte ușoară, de tort cu biscuiți, fără coacere.
Ingrediente:
600 gr biscuiți
1 litru lapte
160 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
1 lingură esență de rom
80 gr amidon
200 gr ciocolată amăruie cu 50% cacao
100 gr unt
20 gr cacao
Pentru decor:
200 gr mascarpone
100 ml smântână pentru frișcă
200 gr ciocolată cu lapte
Mod de preparare:
1. Pentru început facem crema de ciocolată. Punem laptele într-o cratiță, adăugăm amidonul de porumb, cacao și zahărul pudră. Amestecăm totul cu un tel, până ce compoziția se va îngroșa.
După ce o luăm de pe foc, adăugăm cubulețele de ciocolată amăruie, untul și esența. Amestecăm până la omogenizare.
2. Într-o formă de tort, punem câte un rând de biscuiți și unul de cremă de ciocolată, până când terminăm toată compoziția.
3. Dăm tortul la frigider pentru cel puțin 4 ore.
4. Urmează crema pentru decorarea tortului: punem, într-o cratiță, smântâna pentru frișcă și ciocolata cu lapte pe care o topim, ușor, la foc mic. Când ciocolata s-a topit, luăm cratița de pe foc și lăsăm să se răcească.
5. În ciocolata răcită adăugăm mascarpone și mixăm cu un tel.
6. După ce tortul s-a răcit, îl putem decora cu mascarpone și mai dăm la frigider pentru 30 de minute.
La final, tortul se mai poate decora cu diferite fructe, după gust (afine, zmeură, căpșuni…).