Cui nu-i place înghețata? Știm cu toții că este iubită de toată lumea, mai ales de copii. Și mai știm că părinții își doresc să le dea celor mici numai preparate din ingrediente cât mai naturale și mai sănătoase.
Astfel, pentru această săptămână vă prezentăm o rețetă de înghețată 100% naturală, cu puține grăsimi și fără zahăr.
Ingrediente:
500 gr de căpșuni
330 ml de lapte bătut
80 gr miere de albine
Mod de preparare:
1. Căpșunile se curăță de codițe și se taie în jumătăți sau sferturi. Se aranjează, într-un singur strat, pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, după care se dau pentru 2-3 ore la congelator.
2. După ce au înghețat, le punem într-un blender împreună cu laptele bătut și mierea de albine. Blenduim la viteză mare, până devine o pastă fină.
3. Mai punem compoziția la congelator încă 30 de minute și înghețata este gata de servit.
În locul căpșunilor se poate adăuga orice alt fruct (banană, zmeură, mango, kiwi…) sau se pot combina.
Modul de preparare este același. De asemenea, mierea de albine poate fi înlocuită de orice fel de sirop (de exemplu, de arțar) sau orice alt îndulcitor natural.
[…] post Rețeta săptămânii: Înghețată cu căpșuni, fără zahăr appeared first on A7TV – Trăiește […]