Acasă Articole Noutăți Rețeta săptăm...

Rețeta săptămânii: Burger vegan (inclusiv chifla)

Ești iubitor de mâncăruri de tip fast-food? Pentru astăzi, Cornel Dărvășan are pregătită pentru dumneavoastră o rețetă deosebită de burger. Delicios și, în același timp, sănătos.

 

 

Ingrediente chiflă:

1 kg făină
750 ml apă caldă
250 ml lapte de soia
tărâțe
2 pachete drojdie
1/2 linguriță sare
1/2 linguriță zahăr
200 ml ulei
semințe de in

Ingrediente burger:

1/2 cană arpacaș fiert
1 cană năut fiert și măcinat
4 cepe
3 căni fulgi de ovăz
1 linguriță oregano
1 linguriță usturoi granulat
3 linguri ulei
busuioc
1 linguriță sare
1 linguriță pastă de ardei/boia
salată verde
roșii
ketchup

 

Mod de preparare:

1. Într-un bol se adaugă făina, tărâțele, drojdia, sarea, zahărul și jumătate din cantitatea de semințe de in.

Punem laptele treptat și amestecăm bine, până la omogenizare. Frământăm coca aproximativ 10 min și o lăsăm la dospit cam 30 minute. După acest timp modelam bilele pentru chifle, le punem într-o tavă cu hârtie de copt, și, deasupra, presărăm semințe de in. Dăm la cuptor până se rumenesc.

2. Între timp pregătim burger-ul. Adăugăm într-o tigaie o cană cu apa, ceapa, busuiocul și puțină sare. Le lăsăm la călit până ceapa devine sticloasă, după care punem oregano, usturoiul granulat, pasta de ardei, năutul, arpacașul fiert, grâul, fulgii de ovăz, o cană cu apă și 3 linguri de ulei. Amestecăm bine și le lăsăm la foc mic.

3. După ce a scăzut apa, formăm compoziția pentru burger ajutându-ne de un capac de borcan. Punem într-o tava hârtie de copt, o ungem cu puțin ulei, adăugăm compoziția și dăm la cuptor până se rumenește.

4. Urmează formarea burger-ului. Tăiem chifla pe jumătate, adăugăm compoziția, frunze de salată, roșii și ketchup. Putem adaugă și alte ingrediente, după gust.

Îl putem servi cu garnitură de cartofi prăjiți. Poftă bună!

Rețeta video poate fi urmărită pe YouTube

Sourcea7tv

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE